Tavada Yapabileceğiniz 4 Nefis Tarif

Tava, mutfak araç-gereçleri konusunda bize sunulmuş en emektar elemanlardan biri. Tutun sapından, götürün onu götürebildiğiniz lezzete. İster börek pişirin ister kek ve hatta isterseniz balık! Hem kullanması kolaydır hem de şahane sonuçlar hediye eder bize.

O şahane sonuçları, damağınızda tat bırakacak tarifleri sizin için derledik. Tavada pişirip dibini sıyıracağınız 5 nefis tarif:

1. Peynirli Tava Keki

Kahvaltı ya da akşam çaylarınıza çok yakışacak bir tarif var sırada. Kolay bir şekilde özel bir çay sofrası kurmak için peynirli tava kekine başvurun deriz.

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 1 su bardağı un
  • 2 tutam maydanoz
  • 2 tutam dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

portakalli_islak_kek

Yapılışı:

  • 3 yumurtayı derin bir kap içerisine kırın ve mikser ile 3 dakika kadar çırpın.
  • Karışımın üzerine yoğurt, zeytinyağını ekleyip tekrar çırpın.
  • Daha sonra peynir, tuz, kabartma tozu, maydanoz ve dereotunu ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
  • Daha sonra 1 su bardağı unu yavaşça ekleyip karıştırın.
  • Bir yandan tavanızın içine bir miktar yağ gezdirin ve tavayı ısıtın.
  • Hazırladığınız karışımı tava içerisine bir krep gibi yayın ve tavanın kapağını kapatın.
  • İlk 1 dakika yüksek ateş, daha sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Kek kabarıp kenarları kızarmaya başlarken çevirin ve diğer tarafın da pişmesine yardımcı olun.
  • İki taraf da piştikten sonra dilimleyin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

 2. Teflon Tava Pizzası

Pizzayı en az Amerikalılar kadar benimseyip seviyoruz. En önemli maç derbilerinde, gıybet dolu kız sohbetleri toplantılarında hemen dışarıdan bir pizza sipariş ediyor, keyfimize bakıyoruz. Peki bu kez dışardan sipariş etmesek de evde kendi ellerimizle hazırlasak ne dersiniz? Son derece basit, üstelik tavada yapılan bu pizzaya eminiz ki bayılacaksınız. Hadi işe koyulma zamanı!

karnabahar-pizza

Malzemeler:

  • 2 yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 orta boy sosis
  • 100 gram sucuk
  • 100 gram kaşar peyniri rendesi
  • 1 adet domates
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:

  • Derin bir kap içerisinde süt ve yumurtayı çırpın.
  • Tavanın içerisinde bir miktar yağ gezdirin ve tavayı ısıtın.
  • Daha sonra bir yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde tavaya yerleştirin.
  • Yufkanın arasına süt ve yumurta ile hazırladığınız karışımı yayın.
  • Diğer yufkanın yarısını da aynı şekilde tavaya yerleştirin.
  • Sucuk ve sosisi dilimleyip yufka üzerine ekleyin.
  • Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri, ezmiş olduğunuz sarımsakla karıştırıp sucuk ve sosislerin üzerine dökün. Daha sonra kekik ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
  • Kalan yufkayı sütlü karışımla birlikte tavaya yerleştirip tava dışında kalan yufkaları bohça şeklinde pizzanın üzerine kapatın.
  • Tavanın üzerini kapakla kapatın ve hafif ateşte pişmeye bırakın.
  • Pizzanın bir tarafı pişince diğer tarafı da çevirerek pişmesini sağlayın.
  • İki taraf da pişince dilimleyerek sıcak olarak servis edin.

 3. Tavada Paçanga Böreği

Özellikle ramazan sofralarının iddialı başlangıçlarından biridir paçanga böreği. Hem lezizdir hem de iddialı. Bu tarif ile bir de pratik olacak. Hadi malzemeleri edinmek için önce Migros’a sonra da tarifi uygulamak için doğru mutfağa!

pacanga-boregi

Malzemeler:

  • 250 gram kadar isteğe göre çimenli ya da çimensiz pastırma
  • 3 adet orta büyüklükte domates
  • 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 adet orta büyüklükte sivri biber
  • 3 adet yufka
  • Bir miktar zeytinyağı

Sıvı Harç İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 su bardağı kadar süt
  • 1 adet yumurta

Yapılışı:

  • Pastırmaları uzun bir biçimde doğrayın.
  • Biber ve domatesleri küçük bir biçimde doğrayın.
  • Tavaya zeytinyağını ekleyip biberleri kavurun.
  • Daha sonra pastırmaları ekleyin ve yumuşamalarını sağlayın. Üzerine doğramış olduğunuz domatesleri ekleyin ve karıştırın.
  • Başka bir tavayı yağlayın ve bir adet yufkayı yerleştirin. Üzerine daha önceden karıştırmış olduğunuz sıvı harç malzemelerini dökün. Bir parça daha yufka yerleştirip tekrar sıvı harçtan dökün. Bu yöntemle 2-3 kat yufka oluşturarak taban hazırlayın.
  • İçerisine kaşarı serpin, iç harcı yerleştirip yeniden yufka koyun ve üzerine sıvı harçtan dökün.
  • Kenarlardan taşan yufkayı kapatın ve ateşin üzerinde yavaş yavaş çevirerek pişirin.
  • İki tarafını da pişirdikten sonra dilimleyerek soğutmadan servis edin.

    4. Krokanlı Tava Keki

Malzemeler:

Krokan için;

  • 1 su bardağı kadar toz şeker
  • 1 su bardağı kadar toz haline getirilmiş fındık

limonlu-kek

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 kahve fincanı irmik
  • 5 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı nescafe

Yapılışı:

  • Kreması için: Nescafeyi sütün içinde eritin ve kremşantiyle çırpın. Hazırladığınız karışımı buzdolabında bekletin.
  • Krokan için: 1 bardak toz şekeri kahverengileşene kadar karıştırarak yakın. Daha sonra folyo kağıt üzerine yakmış olduğunuz şekeri ince bir tabaka halinde serin ve 20 dakika serin bir bölgede bekletin. Katılaşınca yarısını süslemek için ayırın ve kalan krokanı havanda dövün.
  • Mikserde yumurta, toz şeker, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu, irmik ve unu karıştırıp muhallebi kıvamına getirin. Hazırladığınız bu karışımdan bir kahve fincanı kadarını yağsız tavaya dökün ve iki tarafını kızartın. Bu yöntemle 6 adet kek yapın.
  • Hazırladığınız keklerin arasına kremşanti ve kıyılmış fındık serpin ve krokanları ekleyin.
  • Krokanlı tava kekiniz servise hazır, afiyet olsun.