Sırrı Sosunda: Acılı Tavuk Baget

Tavuk bagetlerle hazırlanabilecek hafif ve pratik bir tarif acılı tavuk bagetleri… Bol suda yıkanıp kurulanan tavuk bagetler; ayçiçek yağı, yoğurt, biber salçası, domates salçası, toz kırmızı biber, tuz ve karabiber ilavesiyle harmanlanıyor. Üzeri kapatılan tavukları buzdolabında iki saat kadar dinlendirdikten sonra sosuyla birlikte fırınlıyoruz.

Kendi suyunda pişen tavukları pilav ya da püre eşliğinde servis ediyoruz.

Acılı Tavuk Baget Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

8 adet tavuk baget
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Pişirme önerisi:

Az miktarda ilave ettiğiniz tane kimyon ve hardal ilavesiyle farklı bir acı sos hazırlayabilirsiniz.

Servis önerisi:

Tavuk bagetleri fırın torbasında pişirebilir, kalan sosu üzerine gezdirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkadığınız bagetleri kağıt havlu yardımıyla kurulayın.

Acı sos için; ayçiçek yağı, yoğurt, biber salçası, domates salçası, toz kırmızı biber, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi karıştırın.

Bagetleri hazırladığınız acı sos ile harmanlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Arzuya göre üzerini yağlı kağıt ya da alüminyum folyoyla kapatın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Sonrasında üzerini açıp nar gibi kızarttığınız tavuk bagetleri sıcak olarak servis edin.