Tavuk Büryan

Birbirine en çok yakışan ikili; tavuk ve pilav bu kez geleneksel bir lezzete yelken açıyor; tavuk büryan.

tavuk-buryan

6 kişilik

Hazırlık Süresi: 20 dakika

Pişme Süresi: 50 Dakika

Porsiyon Sayısı: 6

Malzemeler:

2 adet soğan

3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

6 adet haşlanmış tavuk but

3 su bardağı pirinç

4,5 su bardağı tavuk suyu

Yapılışı

Tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ koyun.

2 adet ince doğranmış soğan eklenerek hafifçe pembeleşinceye kadar kavrun.

Yıkanıp suyu süzülen 3 su bardağı pirinci ilave edin ve 2-3 dakika kadar kavurun.

Son olarak 1 yemek kaşığı kuru nane ve 1 yemek kaşığı tereyağı ilave ederek karıştırın.

Daha sonra kavrulan pirinçleri bir fırın kabına alın.

Önceden haşlamış tavuk butlarını pirincin üzerine yerleştirin.

4,5 su bardağı tavuk suyunu dökün ve 200 derece fırında pirinçler suyunu çekinceye kadar        yaklaşık 40-45 dakika pişmeye bırakın.

Servis önerisi:

Pişen pilavı fırından alarak 10 dakika kadar dinlendirildikten sonra servis edin.

Pişirme Önerisi:

Fırında pişen tavukların fazla kurumasını istemiyorsanız son 10 dakikada üzerini pişirme kağıdı ile kapatabilirsiniz.