Şifa Niyetine: Tavuk Haşlama

Bütün tavuğun istediğiniz herhangi bir bölümünü kullanarak hazırlayabileceğiniz kurtarıcı bir tarif tavuk haşlama. Tavuk suyunun şifasından faydalanmanın bin bir yolundan biri. Patates, havuç, kuru soğan ve sarımsak başta olmak üzere farklı taze ot ve baharatlarla tat vereceğiniz bir sulu yemek tarifi.

Tavuk kanatları ile hazırladığımız tavuk haşlama tarifinin püf noktalarına geçiyoruz.

Tavuk Haşlama Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

800 gram tavuk kanadı
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet orta boy kuru soğan
4 diş sarımsak
3 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
1 çay kaşığı tuz

Servisi için:

10 dal maydanoz

Püf noktası:

Tavuğun arzu ettiğiniz bölümleri ile haşlama hazırlayabilir, sebzeler yardımıyla tatlandırdığınız tavuk suyunu farklı tariflerde kullanabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Kereviz sapı gibi kök bitki ve taze otlarla farklı bir aroma verebilirsiniz.

Servis önerisi:

Taze sıkılmış limon suyuyla servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kabuğunu soyduğunuz kuru soğan ve sarımsakları bütün olarak bırakın. Havuç ve patatesleri iri küpler halinde doğrayın.

Bol suda yıkadığınız tavuk kanatlarının fazla suyunu süzdürün. Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın.

Tavuk kanatları, kuru soğan ve sarımsakları ekleyip 2 dakika kadar soteleyin. Havuç ve patates küplerini ekleyip karıştırın, tuz ile çeşnilendirin.

Üzerlerini geçene kadar sıcak su eklediğiniz tavuk ve sebzeleri yumuşayana kadar orta ateşte pişirip sıcak olarak servis edin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyin.