Bayramlık Tavuk: Tavuk Kavurma

“Kurban Bayramı” için hazırlıklar başladı, evlerde tatlı bir telaş, bir yoğunluk, tatlı mı tatlı bir de yorgunluk. Ana yemek alternatifleri arasında tavuk kavurma öne çıkan yıldızımız. Saç ya da çoban kavurmaya ekonomik oluşu ve pratik bir şekilde hazırlanışıyla fark atan kavurmamız beyaz et severler için bayram sofrasına yakışır türden. Bol yeşillikli bir salata ve mis kokulu pilav da önerimiz olsun.

Tavuk Kavurma Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

800 gram fileto tavukgöğsü
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
2 adet orta boy yeşilbiber
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik

Püf noktası:

Fileto tavuk etlerini, az yağda ve yüksek ateşte sotelemeye özen gösterin. Küçük küpler halinde doğradığınız kuru soğan yerine arpacık soğan kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Ocaktan aldığınız sıcak tavuk kavurmayı arzuya göre lavaş ekmeği ya da sıcak yufka ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Deri ve kemik kısımlarından ayrılmış olan fileto tavukgöğüslerini kuşbaşı şeklinde doğrayın.

Sap kısımlarını alıp ortadan ikiye kestiğiniz yeşilbiberlerin çekirdekli kısımlarını temizleyip yarım ay şeklinde doğrayın. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp şeklinde kesin. Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın.

Ayçiçek yağını mümkünse döküm bir tavada ya da saçta kızdırın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz fileto tavukgöğüslerini ekleyip kavurmaya başlayın.

Sırasıyla; doğranmış kuru soğan, yeşilbiber ve domatesleri ekleyip kavurma işlemini sürdürün. Sebzeler suyunu bırakıp tavuk etleri kızardığında tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırıp ocaktan alın. Sıcak olarak bekletmeden servis edin.