Mangal Sevdalıları Buyursun: Tavuk Köftesi

Keskin bıçaklar ya da mutfak robotu yardımıyla kıyma haline getirdiğiniz fileto tavukgöğsü, ona çıtırlık kazandıracak mısır nişastası, kıvam verecek yumurta, galeta unu ve baharatlarla bir araya gelip yoğrulduktan sonra yağsız tavada arkalı önlü ters çevrilerek kızartılıyor. Nar gibi kızaran tavuk köfteleri, patates püresi ya da patates kızartması eşliğinde servis ediliyor. Bol yeşillikli salata ile sağlıklı bir menü oluşturuyor.

Tavuk Köftesi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

600 gram fileto tavukgöğsü
1 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı yenibahar
¼ çay kaşığı kimyon

Püf noktası:

Hazırladığınız köfte harcını kapağı kapalı bir kapta ve buzdolabında dinlendirebilir, az miktarda yağla yağladığınız ellerinizle şekil verebilirsiniz.

Arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilir, maydanoz yerine taze kişniş kullanabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Farklı şekillerde hazırladığınız köfteleri önceden kızdırılmış ızgara izli tavada, arkalı önlü ters çevirerek kısa sürede pişirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Deri ve kemik kısımlarını aldıktan sonra küçük küpler halinde kestiğiniz fileto tavukgöğüslerini mutfak robotundan geçirip kıyma haline getirin.

Bol suda yıkayıp ayıkladığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Ortadan ikiye kestiğiniz kuru soğanı rendenin ince kısmıyla rendeleyin.

Derin bir kâseye aldığınız tavuk kıymasını; yumurta, rendelenmiş kuru soğan, kıyılmış maydanoz, mısır nişastası, galeta unu ve baharat eklediğiniz köfte harcını iyice özleşene kadar yoğurun.

Arzu ettiğiniz şekilde hazırladığınız köfteleri, önceden ısıtılmış ızgara ya da yağsız tavada ters yüz ederek pişirin.