Makarnası da Bonusu Olsun: Tavuk Piccata

Deri ve kemik kısımları ayrılan fileto tavuk göğüsleri et döveceği yardımıyla dövülüyor. Unlu ve baharatlı karışıma bulandıktan sonra kızartılıp taze sıkılmış limon suyu, kapari turşusu, enginar kalbi ve közlenmiş kırmızıbiber turşusuyla lezzetleniyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi linguine makarna ile servis ediliyor.

Sizce de dumanı üzerinde mis gibi kokan tavuk piccata yenmez mi?

Tavuk Piccata Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

1 paket linguine makarna

4 adet fileto tavukgöğsü

1 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

½ çay kaşığı toz sarımsak

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

½ su bardağı sıcak tavuk suyu

1 yemek kaşığı kapari turşusu

1 adet közlenmiş kırmızıbiber

2 adet enginar kalbi

1 adet taze sıkılmış limon suyu

4 dal taze maydanoz

Püf noktası:

İnce dilimlenmiş ya da arzuya göre dövülmüş fileto tavukgöğüslerini yüksek ısıda ve kısa sürede pişirmeye özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Tavuk piccata’yı sade olarak da servis edebilir, arzuya göre salata eşliğinde de servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Derin bir tencerede kaynamakta olan bol suda linguine makarnayı 8-10 dakika aralığında haşlayıp fazla suyunu süzün.

Kemik ve deri kısımları alınmış fileto tavuk göğüslerini bir et döveceği yardımıyla inceltin. Un, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve toz sarımsağı düz bir tabakta harmanlayıp fileto tavuk göğüslerini bu karışıma bulayın.

Tereyağının yarısı ve zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Fileto tavuk göğüslerini ekleyip hafif bir renk alana kadar arkalı önlü kızartın. Ayrı bir yere alıp kısa bir süre bekletin.

Kızartma tavasına sıcak tavuk suyu ekleyip karıştırın. Tavuk suyu hafif koyulaşmaya başladığında taze sıkılmış limon suyu ve kapari turşularını katın.

Dört eşit parçaya böldüğünüz enginar çiçeği ve küçük küpler halinde kesilmiş kırmızıbiber turşusunu ekleyin.

Sosa parlaklık katması için tereyağı katıp kısık ateşte kaynatın. İnce kıyılmış maydanoz yaprakları ve kızarmış tavuk göğüslerini ekledikten sonra 3-4 dakika daha pişirip linguine makarna ile birlikte servis edin.