Hafiflik Formülü: Tavuk Salatası

Nemin iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladığı bu günlerde sizlere hafiflik verecek bir salata tarifi tavuk salatası… Arzu ettiğiniz karışık yeşillikler, doğranmış sebzeler ve marinasyon karışımında beklettikten sonra ızgarada pişirdiğiniz fileto tavuk göğüsleri eşlik ediyor bu lezzete.

Yanında bir dilim bol tahıllı ekmek ve taze otlu ayranla bu lezzetin keyfini sağlıkla çıkartabilirsiniz.

Tavuk Salatası Tarifi

1 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

1 paket karışık yeşillik
5 adet cherry domates
1 adet salatalık
200 gram fileto tavukgöğsü
½ çay kaşığı sarımsak tozu
1 adet kuru soğan
½ su bardağı süt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
¼ çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
½ çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Küçük parçalara böldüğünüz fileto tavukgöğüslerini hazırladığınız marinasyon karışımında en az 30 dakika kadar beklettikten sonra ızgara ya da ızgara izli tavada pişirip salata yapımında kullanın.

Pişirme önerisi:

Marinasyon karışımına arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Fileto tavukgöğsünü küçük parçalar halinde kesin. Marinasyon karışımı için; rendenin küçük tarafıyla rendelediğiniz kuru soğanın suyunu çıkartın.

Soğan suyu, süt, zeytinyağı, sarımsak tozu, tuz ve tatlı kırmızı toz biberi ayrı bir kapta karıştırıp içerisine eklediğiniz tavukgöğüslerini buzdolabında dinlendirin.

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz karışık yeşillikleri kâğıt havlu yardımıyla kuruladıktan sonra salata kâsesine alın.

Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin. Salatalıkları yarım ay şeklinde dilimledikten sonra yeşilliklerle harmanlayın.

Marinasyon karışımında beklettiğiniz fileto tavukgöğüslerini önceden ısıtılmış ızgara izli tavada, arkalı önlü ters çevirip kızarttıktan sonra salataya ekleyin.

Arzuya göre ekstradan hazırladığınız taze sıkılmış limon sulu ve zeytinyağlı sosla tatlandırdığınız salatayı bekletmeden servis yapın.