Sofraların vazgeçilmez lezzeti beyaz etin en güzel hali…

shutterstock_549085792

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 1 saat

Porsiyon sayısı: 4

Malzemeler

• 1 su bardağı pirinç

• 4 parça tavuk göğüs eti

• 2 su bardağı su

• ½ adet soğan

• 1çay bardağı kaju fıstığı

• 2 yemek kaşığı ince doğranmış taze fesleğen

• 1/2 çay kaşığı zerdeçal

• ½ çay kaşığı taze rendelenmiş muskat

• Taze çekilmiş karabiber

• Tuz

• 1 yemek kaşığı zeytinyağı

• 1/2 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

• Tavuk etlerini bıçakla açın et döveceği ile inceltin. 

• Tuz, karabiber serpiştirin. Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün. 

• Zeytinyağı ile tereyağını eritin. 

• Yemeklik doğranmış soğan ile kaju fıstıklarını 2-3 dakika kavurun. 

• Pirinci ilave ederek karıştırmaya devam edin. 

• Fesleğen hariç tüm baharatları, tuz ve suyu ekleyin. 

• Kapağı kapalı olarak pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. 

• Pilav tamamen suyunu çekince, ateşi kapatıp fesleğenleri ekleyin ve soğumaya bırakın. 

• İnceltilmiş tavuk etlerinin içlerine pilavı doldurup Pişirme kağıdı  ile sıkıca sarın, uçlarını kapatın. Fırın kabına dizin yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edin.

• 200 derece fırında 30 dakika pişirin. 

• Dilimleyerek sıcak servis yapın. 

Not: Fırından çıkarttığınız tavukları arzu ederseniz az tereyağı yapışmaz tavada birkaç dakika kızartıp servis yapabilirsiniz.