Kebapların Beyazı: Tavuklu Adana

Var mısınız Adana kebabını beyaz et ile hazırlamaya? Az miktarda eklenilen kuyruk yağı ve tavuğun tüm lezzetini beraberinde getirmesi için bütün tavuk parçalarıyla hazırlanan tavuklu Adana kebabını tahta şişlere geçiyoruz. Baharatları eklemeyi unutmuyoruz elbette. Olmazsa olmazı yerine getirmek için de önceden hazırladığımız kebapları kendi yağında ve fırında pişiyoruz. Lavaşlar içerisinde, karışık yeşillik ya da soğan salatası ile birlikte servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Tavuklu Adana Kebabı Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

1 adet orta boy bütün tavuk
80 gram kuyruk yağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Servisi için:

1/2 paket karışık yeşillik

Püf noktası:

Tavuktan yapılan Adana kebaba tat ve dokusunu veren az miktarda kullanılan kuyruk yağıdır. Bu nedenle beyaz et ve kuyruk yağını keskin bir zırh yardımıyla özleşene kadar kıymaya özen gösterin.

Nasıl Yapılır?

Keskin bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kestiğiniz bütün tavuğu kemik ve deri kısımlarından dikkatli bir şekilde ayırın.

Kesme tahtası üzerine aldığınız tavuk etlerini küçük küplere ayırdığınız kuyruk yağıyla birlikte harmanlayın. Keskin bıçaklar ya da zırh yardımıyla çekin.

Kuyruk yağıyla birlikte birleşen tavuk etlerini derin bir karıştırma kabına aktarın. Tuz, pul biber, toz kırmızı biber ve karabiber ilavesiyle yoğurun. Elde ettiğiniz kebap harcını dört eşit parçaya ayırın.

Ayçiçek yağıyla hafifçe yağladığınız tahta şişlere beyaz etli kebap harcını geçirip elinizle dağıtın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarıp renk alana kadar pişirin. Lavaş ve yeşillikler eşliğinde sıcak olarak servis edin.