Tavuklu Arnavut Paçası

Arnavut yemeklerinin göz bebeği, tavuklu arnavut paçası, tereyağı ve özel sosu ile lezzetlenerek fırın tepsisine yayılıyor. Toz biberle son dokunuşu yapabileceğiniz bu farklı tarif oldukça pratik.

migrostvblog_kremalitavuk_v1_140217-1

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Porsiyon Sayısı: 4-6

Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • ½ adet tavuk
  • Sosu için
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Yapılışı

1. Yufkaları hafif kırıştırarak ve parçalayarak fırın tepsisine yayın.

2. Tereyağını eritin yufkaların üzerinde gezdirin.

3. Isınmış 180 derece fırında yufkaların üzeri pembeleşinceye kadar tutun.

4. Tavuğu haşlayıp kemiklerinden ayırıp irice parçalara ayırın.

5. Tavuk suyunu bir kenarda bekletin.

6. Sıvı yağ ile unu kokusu çıkana kadar kavurun.

7. Ocaktan alın ve içine yumurta, yoğurt, ilave  edin çırpıcı ile iyice karıştırın.

8. Tavuk suyundan 2 bardak kadar ilave edin ve ocakta karıştırarak pişirmeye devam edin.

9. En son sirke, tuz, sarımsak ve baharatları ekleyin ve ocağı kapatın.

10. Pişen yufkaların üzerine 1 bardak tavuk suyu gezdirin.

11. Üzerinde tavuk parçalarını yerleştirin.

12. Son olarak pişen sosu ilave edin.

13. 15 dakika kadar fırında tutup servis edin.

Servis Önerisi:

Arzu ederseniz bir parça tereyağında kızdırılmış toz biberi yemeğinizin üzerine dökerek sunum yapabilirsiniz.