Öğün Niyetine: Tavuklu Arpa Şehriye Salatası

Izgara tavuk yanında pilav ya da makarna tüketmekten sıkılanları, hafif bir şeyler yemek isterken lezzetten de ödün vermek istemeyenleri böyle alalım. Doğranmış sebzelerle zenginleştirdiğimiz, ızgara tavuk parçalarıyla besleyici değerini arttırdığımız tavuklu arpa şehriye salatasını ılık ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz.

Renk cümbüşüne davetlisiniz.

Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

1/2 paket arpa şehriye
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dilim fileto tavuk göğsü
10 adet cherry domates
1 adet küçük boy kırmızı soğan
1 adet orta boy kırmızı biber
2 yemek kaşığı tulum peyniri
1 tatlı kaşığı biberiye
1/2 tatlı kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/2 çay kaşığı tuz
4 adet taze fesleğen yaprağı

Püf noktası:

Arpa şehriyeyi, kaynamakta olan bol miktarda suda ve kısa sürede haşlamaya dikkat edin.

Kısa sürede haşladığınız şehriyeleri birbirine yapışmaması için az miktarda zeytinyağıyla yağlayın.

Pişirme önerisi:

Az miktarda zeytinyağında kızarttığınız fileto tavuk göğüslerini arzuya göre marinasyon karışımında bekletip sonrasında da pişirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

İnce ince dilimlediğiniz fileto tavuk göğüslerini tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle çeşnilendirin.

Kuru biberiye dalları ve pul biber ilavesiyle harmanlayın. Az miktarda zeytinyağını döküm bir tavada ısıtın.

Fileto tavuk göğüslerini arkalı önlü ters çevirip kısa süre kızarttıktan sonra ince ince dilimleyin.

Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı biberi küçük küpler halinde kesin. Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin, kırmızı soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Ayıklanmış fesleğen yapraklarını incecik kesin.

Kaynar suda haşladığınız arpa şehriyelerin fazla suyunu süzdürüp derin bir salata kasesine alın.

Doğramış olduğunuz tüm malzemeler, fileto tavuk göğsü ve zeytinyağını ekleyip harmanlayın.

Cherry domates dilimleri ve tulum peyniri eşliğinde ılık olarak servis edin.