Bir Tabak Yetmez: Tavuklu Spagetti

Akşam yemeğine şöyle dumanı üzerinde mis kokulu bir makarna hazırlayalım istedik. Tercihimizi spagetti makarnadan yana kullanıp kaynar suda, kısa süre haşladık. Fazla suyunu süzdükten sonra durulanmaması gerektiği püf noktasını ekledik. Sarımsaklı, kırmızı biberli, patlıcanlı, domatesli ve taze yeşillikli sos karışımıyla buluşturduk.

Sıcağı sıcağına servis ettiğimiz tavuklu spagettinin tadına doyamadık.

Tavuklu Spagetti Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

1 paket spagetti
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
2 adet fileto tavuk göğsü
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy patlıcan
4 adet kiraz domates
1 adet orta boy kırmızı biber
1 dal taze soğan
4 dal maydanoz
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber

Püf noktası:

Spagetti makarnayı, önceden kaynayan tuzlu suda maksimum 8-10 dakika aralığında pişirmeye önem gösterin.

Pişirme önerisi:

Haşladığınız makarnanın haşlama suyundan az miktarda ayırıp sos yapımında kullanabilirsiniz.

Derin yağda önceden kızartabileceğiniz patlıcan küplerini diğer malzemelerle soteleyerek de kullanabilir, farklı baharatlara yer verebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı ince ince piyazlık doğrayın. Sarımsağı dilimleyin.

Bol suda yıkayıp uç kısımlarını aldıktan sonra kabuklarını alacalı olarak soyduğunuz patlıcanı ince ince dilimleyin. Uzun ince şeritler halinde kesin.

Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı biberi, kuru soğanlarla uyumlu olacak şekilde doğrayın.

Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin. Deri ve kemik kısımlarını aldığınız fileto tavuk göğüslerini iri küpler halinde doğrayın. Ayıklanmış taze soğanı ince ince dilimleyin, maydanoz yapraklarını incecik kıyın.

Derin bir tencerede kaynatmakta olduğunuz suda spagetti makarnayı 8-10 dakika aralığında haşlayın. Fazla suyunu süzüp durulamadan bir kenarda bekletin.

Geniş bir tavaya aldığınız zeytinyağını kısa bir süre kızdırın. Doğranmış sarımsakları ekleyip aromasını çıkarmasını sağlayın. Küp şeklinde kesilmiş fileto tavuk göğüslerini ekleyip yüksek ateşte soteleyin.

Kuru soğan ve kırmızı biberleri ekleyip kısa bir süre daha soteleyin. Patlıcan şeritlerini ekleyip orta ateşte pişirmeye devam edin. Arzuya göre çok az miktarda makarna haşlama suyu ekleyip çektirin.

Doğranmış domates, taze soğan, incecik kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.

Suyunu süzdürdüğünüz makarnayı ekleyip sotelediğiniz diğer malzemelerle harmanlayıp kısa bir süre daha pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.