Bahar Gibi: Tavuklu Sultani Bezelye

Baharın müjdecilerinden biri, taze bezelyeyle aynı zamanlarda çıkan pufff diye bir görünüp bir kaybolan yaprak bezelyeden bahsediyoruz. Sultani bezelye olarak tezgahlarda yerini alan ve kabuklu olarak yenen bahar yeşilini tavuklu olarak hazırladık. Rendelenmiş domates ve havuç ilavesiyle pişirdik. Az miktarda sıcak su ilavesiyle kısa süreli pişirdik.

Baharın gelişini ince kabuklu narin bezelyelerle tavuklu sultani bezelye tarifine imza atarak kutladık.

Tavuklu Sultani Bezelye Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

4 yemek kaşığı zeytinyağı
600 gram sultani bezelye
400 gram kuşbaşı tavuk but
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı un
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 tatlı kaşığı tuz

Püf noktası:

Sultani bezelyelerin kılçıklarını ayıklamayı unutmayın.

Pişirme önerisi:

Tuz yerine arzuya göre az miktarda soya sosu kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkadığınız sultani bezelyelerin uç kısımlarını kopartın, kılçıklarını temizleyin.

Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Sarımsakları incecik kıyın.

Havuçları ince uzun parçalar halinde kesin. Ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri rendeleyin.

Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın. Kuru soğan ve sarımsakları ekleyip 1-2 dakika kadar soteleyin.

Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Uzun ince şeritler halinde kesilmiş havuçları ilave edin.

Kuşbaşı tavuk butları ekleyip renk alana kadar pişirme işlemini sürdürün.

Kılçıklarını ayıkladığınız sultani bezelyeleri katın, rendelenmiş domates, toz şeker ve tuzu ekleyin.

Az miktarda sıcak su ilavesiyle, kapağı kapalı tencerede kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. Arzuya göre sıcak ya da ılık olarak servis edin.