Bol Cevizli: Taze Börülce Salatası

Mevsim yeşili, körpe taze börülcelerle hazırlayabileceğiniz pratik ve sağlıklı bir tarif. İftar sofranıza hafiflik katacak taze börülce salatasını hazırlamak bir o kadar kolay. Kaynar suda haşladığınız taze börülceleri, soğuk ve buzlu suda şoklayıp fazla suyunu süzdükten sonra zeytinyağında soteliyoruz. Taze çekilmiş tane karabiber ve tuz ilavesiyle çeşnilendirdikten sonra lor peyniri ve ceviz içi ilavesiyle servis ediyoruz.

Üzerine son bir dokunuş olarak sızma zeytinyağı gezdirmek serbest. Afiyet olsun.

Börülce Salatası Tarifi

2 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:

1 kilogram taze börülce
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
100 gram ceviz içi
100 gram lor peyniri
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Üzeri için:

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Püf noktası:

Kaynar suda, derin bir tencerede, dirilikleri gidene kadar haşladığınız taze fasulyeleri buzlu soğuk suda şokladıktan sonra kullanın.

Yapılışı:

Uç kısımlarını aldığınız taze fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp ortadan ikiye kesin.

Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları ince ince dilimleyin.

Derin bir tencerede kaynamakta olan suya attığınız taze fasulyeleri dirilikleri gidene kadar haşlayın.

Haşladığınız taze fasulyeleri, besin ve mineral değerlerini kaybetmemesi için soğuk ve buzla suya alıp şoklayın.

Zeytinyağını derin bir tavada kızdırın. Fazla suyunu süzdürdüğünüz taze fasulyeleri ekleyip doğranmış sarımsak ve toz şeker ilavesiyle birlikte soteleyin.

Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle çeşnilendirin. Servis tabağına aldığınız sote taze fasulyeleri lor peyniri ve ceviz içi ilavesiyle harmanlayın.

Arzuya göre sızma zeytinyağı ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak servis edin.