Taze İncir Tatlısı

Yaza elveda demeye hazırlandığımız haftalarda iyice tatlanan, reçeli, kurusu, tazecik meyvesi ile öğünlerimizi lezzetlendiren inciri bu kez nefis bir tatlı olarak görmek istedik. Tarifimiz oldukça pratik. Detaylar için satırlarımıza buyurun.

taze-incir-tatlisi

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 20  dakika

Porsiyon sayısı: 5

Malzemeler

  • 10 adet taze incir
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı çok iri ceviz
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 2 su bardağı su

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı

Yapılışı

  1. Taze incirlerin üst kısmında bulunan sapları kesin.
  2. Çok küçük artı şeklinde bıçakla kesik yapın.
  3. Bu kısımdan hafifçe bastırarak  iri parça cevizleri koyun.
  4. Yayvan bir tencereye dizin.
  5. Toz şekeri incirlerin üst kısımlarına gelecek şekilde dökün.
  6. Tarçını serpiştirin ve 2 su bardağı suyu yavaşça üzerine dökün.
  7. Tencereyi ocağa alın ve kapağı kapalı bir şekilde suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  8. Oda sıcaklığına gelince 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
  9. Soğuduktan sonra antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.