Yaza elveda demeye hazırlandığımız haftalarda iyice tatlanan, reçeli, kurusu, tazecik meyvesi ile öğünlerimizi lezzetlendiren inciri bu kez nefis bir tatlı olarak görmek istedik. Tarifimiz oldukça pratik. Detaylar için satırlarımıza buyurun.
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Porsiyon sayısı: 5
Malzemeler
- 10 adet taze incir
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı çok iri ceviz
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 2 su bardağı su
Üzeri için
- 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Yapılışı
- Taze incirlerin üst kısmında bulunan sapları kesin.
- Çok küçük artı şeklinde bıçakla kesik yapın.
- Bu kısımdan hafifçe bastırarak iri parça cevizleri koyun.
- Yayvan bir tencereye dizin.
- Toz şekeri incirlerin üst kısımlarına gelecek şekilde dökün.
- Tarçını serpiştirin ve 2 su bardağı suyu yavaşça üzerine dökün.
- Tencereyi ocağa alın ve kapağı kapalı bir şekilde suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Oda sıcaklığına gelince 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
- Soğuduktan sonra antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.