Canlandırır: Taze Otlu Soğuk Çorba

Sadece Migros‘ta bulabileceğiniz ve cebinize iyi gelecek fiyatlarla satın alabileceğiniz yoğurt çeşitleriyle hazırlayabileceğiniz nefis bir başlangıç tarifi. Taze reyhan, taze nane, semizotu gibi taze ot ve mevsim yeşilliklerini ekleyerek hazırlayabileceğiniz alternatif bir çorba tarifi.

İnce bulgur gibi besleyici ürünlerin de bulunduğu taze otlu soğuk çorba, iftar sofralarınıza serinlik katacak.

Taze Otlu Soğuk Çorba Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Malzemeler:

1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı koyu kıvamlı yoğurt
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1/2 su bardağı haşlanmış ince bulgur
1/2 demet semizotu
1/4 demet taze reyhan
1/2 demet taze nane
3 adet orta boy salatalık
2 diş taze sarımsak
4 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Üzeri için:

1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1/4 demet dereotu

Servis önerisi:

Buzdolabında beklettikten sonra soğuk olarak servis edin, arzuya göre pancar püresi ilavesiyle renk verin.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkadığınız ayıklanmış semizotu, reyhan ve taze nane yapraklarının fazla suyunu süzdürün.Derin bir tencereye aldığınız süzme yoğurt ve koyu kıvamlı yoğurdun kıvamını soğuk su ilavesiyle açıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Bol suda yıkadığınız salatalıkları küçük küpler halinde doğrayın. İnce ince dilimlediğiniz sarımsakları tuzla ovun.

Haşlanmış ince bulgur, arzu ettiğiniz şekilde doğranmış taze otlar, ezilmiş sarımsak, doğranmış salatalık ve karabiber ilavesiyle karıştırın.

Servis kaselerine aldığınız taze otlu soğuk çorbayı, incecik kıyılmış dereotu ve ceviz içi ilavesiyle bekletmeden servis edin.