Taze Sarımsak Yemeği Nasıl Yapılır?

Sarımsak, doğanın mucizelerinden biri. Nasıl ki uzak durmanız gereken üç beyaz varsa sarımsak da yakın durmanız gereken beyazlardan biridir desek hiç de abartmış olmayız. Kattığı aromatik lezzet ile her yemeği güzelleştirir. Hatta öyle güzelleştirir ki hani bazen “Ya şu hayatımıza da bir sarımsak sos falan mı bulasak acaba?” diye düşündürebilir.

taze-sarimsak

Hastalıklara karşı doğal bir antibiyotik kabul edilen sarımsağın kendi yemeğini denediniz mi? Hadi bu akşam yemeğine farklı bir alternatif getirin. İşte nefis sarım yemeğinin tarifi:

Malzemeler:

  • 2 demet taze sarımsak
  • 1 demet taze soğan
  • 1/2 çay bardağı kadar zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı kadar tuz
  • 1 yemek kaşığı kadar toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kadar pirinç
  • 1 tane orta büyüklükte havuç
  • 1 su bardağı kadar su

Hazırlanışı:

  •  Sebzeleri güzelce yıkayarak temizleyin ve iri bir şekilde doğrayın.
  •  Orta büyüklükte bir tencere seçin ve doğradığınız sebzeleri içerisine ekleyin.
  •  Daha sonra üzerine yağ, tuz, şeker, pirinç, suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
  •  Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10-12 dakika kadar pişirmeye devam edin.
  •  Piştikten sonra soğumaya bırakın, soğuyunca servis edin. Afiyet olsun.