Tepside Kumpir

Mutfağımızın temel malzemesi patatesin kıymetini bize bir kez daha hatırlatan kumpiri bu kez tepside yapıyoruz… Yumuşacık bir kıvam alana kadar haşlanan patatesler, eriyen kaşar, ketçap ve mayonezle son vuruşun yapıldığı görsel bir güzellik… Tepside kumpir tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

kumpir

6 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

1 kilo patates

1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz karabiber

Üzeri için:

1 çay bardağı haşlanmış bezelye

1 kahve fincanı haşlanmış mısır

1 çay bardağı doğranmış yeşil zeytin

1 çay bardağı turşu

1 çay bardağı doğranmış sosis

Ketçap-mayonez

Püf noktası:

Patateslerin sıcak olarak rendelenmesi gerekir, kaşar peyniri bu şekilde eriyecek ve istenilen kıvama gelecektir.

Yapılışı:

Patatesleri  haşlayıp sıcakken rendeleyin.

İçine kaşar peynirinin yarısını tuz ve karabiberi ilave edip iyice karıştırın.

25 cm lik bir fırın kabını yağlayın ve patatesli karışımı içine yayın.

180 derece ısınmış fırında 15 dakika pişirin.

Fırından çıkarıp üzerine kalan kaşarları ve diğer malzemeleri dökün.

Tekrar 15 dakika kadar fırında pişirin.

Ketçap mayonezle servis edin.