Terbiyeli Patlıcan Çorbası

Sebze yemeklerinin ilham kaynağı, etin en yakın arkadaşı patlıcanla dumanı üstünde bir çorba tarifi var sırada…
patlican-corbasi
Hazırlama süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
 
Malzemeler
4 adet közlenmiş patlıcan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı beyaz biber
Üzeri için
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
1 yemek kaşığı tulum peyniri
Yapılışı
Sarmısakları ve köz patlıcanları incecik doğrayın.
Unu kokusu çıkana kadar kavurun ve bir kenara alın.
Derince bir tencereye yağı koyup, patlıcan ve sarmısakları hafifçe soteleyin.
Kavrulmuş unu ilave edin karıştırın.
Sürekli karıştırmaya devam ederek süt ve suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
10 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Blendırda pürüzsüz olana kadar çekin.
Tuz ve beyazbiber ilave edin.
 Servis kasesine alıp maydanoz ve tulum peyniri ile servis edin.
Not: Bu çorbayı soğuk olarak da tüketmeniz mümkün.