Sürmelik: Ton Balıklı Dip Sos

Ton balığı konservesiyle hazırlanabilecek aperatif bir atıştırmalık ton balıklı dip sos tarifi. Krema, ince çekilmiş ceviz içi, doğranmış kereviz sapı, dereotu, kapari turşusu ve baharatlar yardımıyla hazırlanan dip sosu; fırınlanmış ekmek dilimleri ya da taze krakerler üzerinde servis edebilirsiniz.

Balık keyfini bu hafta farklılaştırıyoruz biraz.

Ton Balıklı Dip Sos Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Malzemeler:

300 gram ton balığı konservesi
125 ml. krema
50 gram ceviz içi
1 adet kereviz sapı
1 tatlı kaşığı kapari turşusu
1/4 demet dereotu
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

Suyunu süzdürdüğünüz kapari turşularını keskin bir bıçak yardımıyla kıyın. Ton balığı konservesini yağını süzdürdükten sonra kullanın. Bekletmeden servis edin.

Servis önerisi:

Fırınlanmış ekmek dilimleri ya da krakerler üzerinde yeşilliklerle birlikte servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Fazla yağını süzdürdüğünüz ton balığı konservesini derin bir kaseye alın. Ayıklanmış dereotunu incecik kıyın.

Ceviz içlerini küçük parçalar halinde kırın. Ayıklayıp kuruttuğunuz kereviz saplarını ince ince kesin. Kapari turşularını incecik kıyın.

Konserve ton balığını; krema, ceviz içi, kıyılmış kapari turşusu, dereotu, doğranmış kereviz sapı, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle karıştırın.

Fırınlanmış ekmek dilimleri ya da krakerler üzerine aldığınız ton balıklı dip sosu arzu ettiğiniz yeşillikler eşliğinde bekletmeden servis edin.