Balık Sevdirir Diyorlar: Ton Balıklı Fırın Makarna

Ton balığı sevenler bir adım öne çıkabilir… Favoriniz ton balıklı salata ya da ton balıklı sandviç olabilir ancak biz gün ağız sulandıran farklı malzemelerle sotelediğimiz ton balığı konservesini burgu makarnaya kattık. O da yetmezmiş gibi rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle fırınladık. Fırından çıktığında sıcağı sıcağına dilimlediğimiz ton balıklı makarnayı afiyetle yedik.

Makarna tariflerinde yenilik isteyen sizleri de bu lezzet yolculuğuna bekleriz.

Ton Balıklı Makarna Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

1 paket burgu makarna
1 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gram konserve ton balığı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kapari çiçeği
½ su bardağı doğranmış yeşil zeytin
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
10 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

Fırında pişirme işlemine devam edileceği için makarnayı çok fazla haşlamamaya dikkat edin.

Arzu ettiğiniz ve damak tadınıza uyan baharatları ton balıklı makarna yapımında kullanabilir, konserve ton balığını pişirmeden ekleyebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Sadece diğer malzemelerle birlikte sotelediğiniz soğanları ekleyerek de fırında ton balıklı makarna hazırlayabilirsiniz.

Sos karışımıyla kısa bir süre pişirdiğiniz ton balıklı makarnayı, fırınlamadan da rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Kapari çiçeği turşularını, küçük küpler halinde kesin.

Bol suda yıkayıp ayıkladığınız maydanoz yapraklarını ince ince kıyın. Yağını süzdürdüğünüz konserve ton balığını küçük parçalara ayırın.

Derin bir tencerede kaynamakta olan bol suya aktardığınız burgu makarnayı, 8-10 dakika haşlamaya bırakın.

Makarnanın sosu için; tavada kızdırdığınız az miktarda zeytinyağında yemeklik doğradığınız kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Biber salçası, doğranmış kapari çiçekleri, küçük parçalara ayırdığınız konserve ton balığı, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ekleyip soteleme işlemini sürdürün.

Hafif dişe dokunur bir kıvam alana kadar haşladığınız burgu makarnanın suyunu süzdürdükten sonra hazırladığınız sos karışımıyla harmanlayın. Doğranmış yeşil zeytin, maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirin yarısını ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız ton balıklı makarna karışımını yağlanmış fırın kabına aktarıp üzerine kalan rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında, peynirler eriyene kadar pişirmeye devam ettiğiniz ton balıklı makarnayı sıcak olarak dilimler halinde servis edin.