Tulumba Tatlısı

En tatlı günlerin geleneksel tatlısı tulumba tatlısını evde de yapabilirsiniz! Nasıl mı? Kolay tarifimizle deneyin.

tulumba

8-10 kişilik

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler

• 2 su bardağı su

• 2.5 su bardağı un

• 1yemek kaşığı tereyağı

• 1 yemek kaşığı şeker

• 1 yemek kaşığı nişasta

• 1 yemek kaşığı irmeik

• 4 yumurta

• 1 çidik tuz

Kızartmak için

• Sıvı yağ

Şerbeti için

• 3 su bardağı toz şeker

• 3 su bardağı su

• 1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı

• Önce şeker ve su ile koyu kıvamlı bir şerbet kaynatıp soğumaya bırakın.

• Suyu bir tencereye alın, içine şeker tuz ve tereyağını ilave edip ocağa koyun.

• Kaynamaya başlayınca unu eleyerek ilave edin.

• Sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar ocakta tutup alın ve ılımaya bırakın.

• Ilıyınca yumurtaları tek tek ilave edip çırpın.

• Enson irmik ve nişastayı ilave edip yoğurun.

• Derin bir tencereye yağı koyun. (sakın ısıtmayın)

• Hamuru sıkma torbasına koyun tırtklı tulumba tatlısı ucunu takın.

• Soğuk haldeki yağın içine dilediğiniz boyutta sıkın ve ocağın altını açın.

• Hamurlar yağın üstüne çıkmaya başlayınca ocağın altını kısın.

• Kızarınnca ocaktan alıp soğuk şerbete atın.

• 1-2 dakika sonra şerbetten çıkarın.

Afiyetler olsun.

Pişirme Önerisi:

Hamurları kızartırken her seferinde yağı soğutmanız gerekir.