Tadına Doygun Çay Keyfi: Tuzlu Kek

Siz hiç mini minnacık muffin kalıplarına sığan kahvaltı sofrası gördünüz mü? Biz gördük. Tuzlu kek tarifimizde Pazar sofralarınızı süsleyecek peynir ve jambon parçalarını keke kattık.

Önceden ısıtılmış fırında, puf puf kabarana kadar pişirdik. Kalıplarından çıkardıktan sonra servis ettik.

Tuzlu Kek Tarifi

12 adet

Hazırlık süresi:  20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

3 adet yumurta
¾ su bardağı zeytinyağı
½ su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
4 dilim jambon
10 dal maydanoz
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber

Püf noktası:

Tuzlu kek harcının çok koyu kıvamda olmamasına dikkat edin, porsiyonluk muffin kalıplarını yağlayın ya da kâğıt kalıplar kullanın.

Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Hazırlayacağınız tuzlu kek harcını; küçük parçalar halinde doğradığınız kurutulmuş domates, taze baharat ve peynir çeşitleriyle zenginleştirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp fazla sularını süzdükten sonra ayıkladığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Jambon dilimlerini küçük küpler halinde kesin.

Yumurtaları derin bir karıştırma kabına alıp zeytinyağı ve süt ilavesiyle çırpın. Yoğurt ve rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün. Kıyılmış maydanoz yaprakları ve jambon küplerini katın.

Elenmiş un, kabartma tozu, tuz ve karabiber ilavesiyle karıştırdığınız kek harcını yağlanmış muffin kalıplarına paylaştırıp üzerlerine susam serpin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra kalıplarından ters çevirip çıkartarak servis edin.