Kalpten Bir Hediye: Un Kurabiyesi

Oda ısısında bekletilen tereyağı ve az miktarda sıvı yağ ile hazırlanan bir hamur düşünün. İçerisine arzuya göre vanilya katılsın ve o piştikçe mutfak mis gibi koksun. Kokusu komşuları cezbetsin, çay saatlerinin öne çıkan kurabiyesi olsun. Anne kurabiyesiyle yarışan kıyır kıyırlığı dilden dilen, lezzeti damaktan damağa yayılsın. Ama altını çizdiğimiz püf noktaları ile fırında pişmekte olan kurabiyeleriniz asla yayılmasın. Var mısınız bu sevgililer gününde sevdiğinize ellerinizle kurabiyeler hazırlamaya?

un-kurabiyesi-tarifi

 

24 adet

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

125 gram tereyağı

¾ su bardağı pudra şekeri

½ çay bardağı ayçiçek yağı

4 yemek kaşığı mısır nişastası

2,5 su bardağı un

Üzeri için:

½ çay bardağı pudra şekeri

Püf noktası:

Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Hazırladığınız kurabiyelerin büyüklüklerine göre adet sayısı değişiklik gösterebilir.

Elenmiş un ve mısır nişastasını azar azar eklemeye özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Kurabiye tarifine arzuya göre toz vanilya ya da vanilya özütü ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını derin bir karıştırma kabına alın. Pudra şekeri ve ayçiçek yağı ilavesiyle krema kıvamını alana kadar karıştırın.

Elenmiş un ve mısır nişastası eklediğiniz kurabiye hamurunu kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin.

Kulak memesi yumuşaklığına ulaşan yağlı hamuru streç filmle sarıp 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.

Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, kontrollü olarak 20 dakika kadar pişirin.

Fırından alıp mümkünse ızgara teli üzerinde, oda ısısında dinlendirdiğiniz kurabiyeleri derin bir kaba aldığınız pudra şekerine buladıktan sonra servis edin.