Üsküp Köftesi

Farklı ülkelerin, şehirlerin yöresel lezzetlerinin peşinden gitmeye bayılıyoruz. Bu kez Üsküp’teyiz… Üsküp’ün meşhur köftesini evde de rahatlıkla yapabilirsiniz. En iyi restoranlarla yarışacak köfte tarifimizi yanında pilav ve bol salata eşliğinde servis edebilirsiniz.

tekirdag-koftesi

Hazırlama süresi: 40 dakika

Pişirmesüresi: 40+15 dakika

Porsiyon sayısı: 6-8

Malzemeler

500 gram kıyma

1 adet orta boy soğan

3 yemek kaşığı galeta unu

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

4 adet patlıcan

Kızarmak için sıvı yağ

Sosu İçin

1 çay bardağı domates püresi

1 yemek kaşığı salça

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

 Yapılışı

1. Patlıcanları alacalı soyun

2. Şeritler halinde kesip tuzlu suda beklemeye bırakın.

3. Soğanı rendeleyin, galeta unu tuz sarımsak ve karabiberle birleştirin.

4. Kıymanın içine koyup yoğurun.

5. Köftelere suzunca silindir şekli verip, pişirme kağıdı serili tepsiye dizin.

6. 200 derece fırında pişmeye bırakın.

7. Patlıcanları sudan alıp kurulayın ve sıvı yağda kızıartın.

8. Kızaran köfteleri patlıcanların içine koyup sarın.

9. Fırın tepsisine dizin.

10. Domates püresi, salça, sarmısak ve tuzu 1 bardak sıcak su ile karıştırıp sardığınız patlıcanların üzerinde gezdirin.

11. 200 derece ısınmış fırında 30 dakika kadar pişirin.

Pişirme Önerisi: 

Dilerseniz fırında pişirme işlemi yaparkan domates ve biberleri yemeğinizle birlikte pişirip sunabilirsiniz.