Taze Taze: Üzüm Hoşafı

Bağ bozumu çoktan yapıldı. Dallarında taze taze bekleyen üzümleri farklı ve pratik tariflerde kullanmak gerek. Üzüm hoşafı; serinleten, ev yapımı ve doğal bir içecek olduğu için bu tariflerden biri olabilir.

Hazırsanız başlıyoruz.

Üzüm Hoşafı Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

500 gram üzüm
5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
4 adet karanfil

Pişirme önerisi:

Arzuya göre taze üzümleri toz şeker ilavesiyle bekletebilir, sonrasında kısık ateşte pişirebilirsiniz.

Aroma vermesi için eklediğiniz çubuk tarçın ve karanfilleri pişirme esnasında çıkartabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp fazla sularını süzdürdüğünüz üzümlerin sap kısımlarını ayıklayın.

Oda sıcaklığında su ve toz şekeri derin bir tencereye alıp karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın. Çubuk tarçın ve karanfillerle tatlandırın.

Ayıklanmış üzümleri ekleyip 15 dakika daha pişirin. Ocaktan aldığınız taze üzüm hoşafını soğuttuktan sonra servis edin.