Pilav Onunla Güzel: Üzüm Kompostosu

Pilav ve makarna gibi tarifleri tamamlayacak, et yemeklerini ferahlatacak ev yapımı bir içecek tarifimiz var menümüzde. Mevsim incisi siyah üzümleri; tek tek ayıklıyor, toz şeker ve çubuk tarçın ilavesiyle kaynattıktan sonra üzüm kompostosu hazırlıyoruz.

Buzdolabında soğuttuğumuz şekerli içeceği taneli olarak servis ediyor, yaz sıcaklarına meydan okuyoruz.

Üzüm Kompostosu Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

Malzemeler:

600 gram siyah üzüm
1 litre su
200 gram toz şeker
1 adet çubuk tarçın
1/4 çay kaşığı vanilya

Püf noktası:

Kuru üzüm kullandığınız takdirde kullandığınız toz şeker ve üzüm miktarını azaltabilirsiniz.

Kompostoyu; kısık ateşte ve 15 dakika kadar pişirmeye özen gösterin.

Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Vanilya yerine arzuya göre yıldız anason ya da karanfil ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Sap kısımlarını kopardığınız siyah üzümleri tek tek ayıkladıktan sonra bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürün.

Derin bir tencereye aldığınız siyah üzümleri; toz şeker, su ve çubuk tarçın ilavesiyle kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başlayan komposto karışımına toz vanilya ekleyip 2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

Oda sıcaklığında beklettiğiniz üzüm kompostosunu buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.