Ekşi Tatlı Güzel: Vişneli Kup

Bağışıklık sistemini güçlendiren, A ve C vitamini kaynağı, demir, fosfor ve kalsiyum bakımından zengin mevsim ekşisi vişne taneleriyle pratik bir tatlı hazırladık. Vişneli kup adını verdiğimiz tatlı tarifimizde beyaz ve bitter çikolatadan destek aldık, dondurma niyetine soğuk soğuk yedik.

Yeni yeni başlayan sıcaklara #iyigelecek hafif tatlı önerilerimizle sizlerleyiz.

Vişneli Kup Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika

Malzemeler:

200 ml. sıvı krema
120 gram beyaz çikolata
2 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
300 gram dondurulmuş vişne
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Servisi için:

4 yemek kaşığı rendelenmiş bitter çikolata

Püf noktası:

Soğuk olarak servis edin, arzuya göre beyaz çikolata yerine bitter çikolata ilavesiyle hazırlayın.

Nasıl Yapılır?

Küçük bir sos tenceresine aktardığınız sıvı kremayı kısık ateşte ısıtın.

Geniş bir kaba aktardığınız yumurta sarısı ve toz şekeri yüksek devirde, pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

Ayrı bir kaseye aldığınız toz krem şantiyi soğuk süt ilavesiyle çırpıp soğuması için buzdolabına kaldırın.

Beyaz çikolatayı rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Kısık ateşte ısıttığınız kremaya katıp eriyene kadar karıştırın. Ocaktan alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Dolaptan çıkardığınız soğuk krem şanti ile hazırladığınız beyaz çikolatalı kremayı hazırlayın.

Servis bardaklarının yarısına gelecek kadar hazırladığınız kremayı paylaştırın. Vişne tanelerini ekleyin. Üzerini kalan kremayla kapatıp dondurulmuş vişne eklemeye devam edin. Rendelenmiş bitter çikolata ekleyip soğuk olarak servis edin.