Vişneli Tatlı

Yazın nefis lezzetleri tatlılara hem renk hem lezzet katıyor!

visneli-tatli

Hazırlama süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Porsiyon sayısı: 6 porsiyon

Malzemeler

-4 su bardağı vişne suyu
-3 yemek kaşığı nişasta
-1.5 su bardağı şeker
-12 adet petibör bisküvi
-1 paket vanilya

Üzeri için

-1 fincan hindistan cevizi

Yapılışı

1. Derin bir tencereye nişasta, şeker ve vişne suyunu koyun.
2. Önce karıştırın sonra ocağa koyun.
3. Ve koyulaşıncaya kadar pişirin.
4. Vanilya ilave edip ocağı kapatın.
5. Yayvan bir kaba pişen tatlının yarısını dökün.
6. Üzerine bisküvileri dizin.
7. Kalan vişneli tatlının tamamını üzerine boşaltın.
8. Buzdolabında 3 saat kadar bekletin.
9. Üzerine hindistan cevizi döküp servis yapın.

Pişirme Önerisi:

Nişastanın topaklanmaması için soğuk vişne suyu olmalı ve el çırpıcısıyla iyice pürüzsüz olduktan sonra pişirme işlemine geçmelisiniz.