Çikolata Yanardağı: Volkan Kek

Çikolatası bol, içi akışkan mı akışkan, ıslak kek deseniz değil kakaolu sıradan bir kek hiç değil! Volkan kek ya da sufle kek olarak da bilinen bol çikolatalı kekten bahsediyor, püf noktalarını sakınmadan paylaşıyoruz.

Hazırlayın dondurmaları, 10 dakikada pişen akışkan kıvamlı volkan kek hazırlıyoruz.

Volkan Kek Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:

3 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
125 gram tereyağı
125 gram bitter çikolata
80 gram toz şeker
2 tepeleme yemek kaşığı un

Kalıpları yağlamak için:

1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kakao

Püf noktası:

Hazırladığınız volkan kekleri, önceden ısıtılmış fırında ve kontrollü olarak pişirin.
Bitter çikolataları benmari usulü eritirken kaynamakta olan sıcak suyun çikolatalara değmemesine dikkat edin.

Kullanmış olduğunuz tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Servis önerisi:

Vanilyalı dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kuvertür olmasını tercih ettiğiniz bitter çikolataları küçük parçalara ayırdıktan sonra kaynamakta olan su buharı üzerinde tereyağıyla birlikte benmari usulü eritin.

Akışkan bir kıvam alan tereyağlı karışımı ocaktan alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Soğuyan çikolatalı karışımla birlikte çırpın. Toz şeker ve un ilavesiyle kısa bir süre daha karıştırmaya devam edin.

Isıya dayanıklı fırın kaplarını oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağıyla yağlayıp kakao ile kaplayın.

Hazırladığınız karışımı kalıplara boşaltıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 10 dakika kadar pişirin.

Kısa bir süre oda sıcaklığında soğuttuğunuz kekleri ters çevirip kalıbından çıkardıktan sonra ılık olarak servis edin.