Tatlı İsteğini Bastırır: Yalancı Baklava

Şerbetli tatlı severlerin gözdesi baklava, ev yapımı da hazırlanır afiyetle yenilir. Baklava hamuru açmak zor olsa da bu aşamada imdadınıza yalancı baklava tarifimiz ve hazır baklava yufkaları yetişiyor. Ceviz içiyle hazırladığımız pratik baklava tarifimize konuklarınıza ikram edeceğiniz Türk kahvesine eşlik edecek.

Şerbet yapımı ve püf noktaları için tarifte yer verdiğimiz püf noktalarına göz gezdirmeyi unutmayın.

Yalancı Baklava Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

40 adet hazır baklava yufkası
200 gram tereyağı
400 gram ceviz içi

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Püf noktası:

Hazır baklava yufkalarını tek kat halinde ve dikkatli bir şekilde açmaya özen gösterin.

Kısık ateşte erittiğiniz tereyağı üzerinde oluşan süt köpüklerini temizledikten sonra kullanın, aksi takdirde baklava yufkaları üzerinde küçük yanıklar oluşacaktır.

Pişirme önerisi:

Yalancı baklava iç harcında arzuya göre ince çekilmiş badem içi, toz fındık ya da Antep fıstığı da kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuya yakın ılık şerbet ekleyeceğimiz için ilk olarak şerbeti hazırlamamız gerekiyor. Toz şeker ve suyu derin bir tencereye alıp aralarda karıştırarak kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Hafif bir kıvam almaya başlayan şerbet karışımına taze sıkılmış limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Paketinden çıkardığınız baklava yufkalarını tek tek açın, kenar kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla kesip düzeltin.

Ayıklanmış ceviz içlerini mutfak robotunda toz haline getirin. Arzuya göre çok az miktarda toz şeker ilavesiyle karıştırın.

Küçük bir sos tenceresine aldığınız tereyağını kısık ateşte eritip üzerinde oluşan süt köpüklerini temizleyin.

Hazır baklava yufkalarını 10’arlı gruplara ayırın. Ara katlarını eritilmiş tereyağıyla yağladığınız yufkaların üzerine ceviz içi serptikten sonra rulo şeklinde sarın.

Baklava yufkalarının ara katlarının yağlanmış olmasına özen göstererek aynı işlemi tüm yufkalar için tekrarlayın.

Küçük küçük kestiğiniz yalancı baklavaları önceden yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerini yağlayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif bir renk alana kadar pişirin.

Fırından çıkan sıcak tatlılar üzerine oda sıcaklığında bekleyen şerbeti gezdirip dinlendirdikten sonra servis edin.