Yaza Veda Ederken: Çilekli Rulo Pasta

Canınız hafif bir tatlı çekiyorsa ve siz de bizim gibi çilek ve çikolata aşığı iseniz, Çilekli Rulo Pasta mutlaka denemeniz gereken bir lezzet.

cileklipasta

Malzemeler: 
Hamuru için:
İki buçuk su bardağı pandispanya unu
4 adet yumurta
2-3 çorba kaşığı su
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
Üç buçuk çorba kaşığı kakaoKreması için:
250 gram çilek
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket kremşanti

İlk olarak hamur için gerekli malzemeleri bir kapta önce düşük sonra yüksek hızla 8 dakika çırpıyoruz.  Sonra yağlı fırın kağıdıyla kapladığımız tepsiye hamuru yayıyoruz. Sıcak fırında 160 derecede 8 dakika pişirdikten sonra yağlı kağıdı değiştirip rulo yapıyoruz ve 15-20 dakika soğumaya bırakıyoruz.
Kreması için çileği, su ve toz şekerle kaynatıyoruz. Soğuttuktan sonra karışıma kremşantiyi de ekleyip çırpıyoruz. Elde ettiğimiz çilekli kremayı dolapta dinlendirdikten sonra pandispanyayı açarak içine çilekli kremayı sürüyoruz. 2-3 adet çileği dilimleyerek üzerine serpiştiriyoruz ve pandispanyayı yuvarlayarak rulo yapıyoruz. Üstünü çikolata ve çileklerle süsleyebiliriz. Afiyet olsun!