Yazın Yıldızı Kavunla 3 Nefis Tarif ve Sunum Önerisi!

Yazın favori meyvesi, sofraların tatlı turuncusu, sağlık dostu kavunla, hem serinleten hem de damakları okşayan 3 nefis lezzet önerisi hazırladık. Yaz aylarının sempatik lezzeti kavunun sofraları sağlıkla donatmasının yanı sıra; uykusuzluğa iyi geldiğini, kaygı ve gerginlik düzeyini düşürmeye yardımcı olduğunu da eklemeden geçmeyelim…
1. Kavunlu Sorbe

Malzemeler:1 adet normal büyüklükte kavun
100 gr şeker 
Yapılışı:Kavunu çekirdeklerinden arındırıp küçük parçalara ayırın. Parçalara ayırdığınız kavunları ve şekeri miksere koyup iyice karıştırın. Karışımı buzluğa atın ve 2 saatte bir çıkartıp çatal ile ezin. Bu şekilde kristalleşmesini sağlayacaksınız. Bu işlemi birkaç kez yapın. 6 saat sonunda buzluktan çıkartıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

1406851200-0963ca8215d98bca0155ed8bf36a5b01

2. Kavunlu Pasta

 

Malzemeler:

1 paket pasta keki

1 kavun

1 yumurta sarısı

1 paket labne peyniri

3 bardak süt

5 yemek kaşığı şeker

3 yemek kaşığı un

 

Yapılışı:

Süt, yumurta sarısı, un ve sütü bir kapta karıştırın. Hazırladığınız karışımı tencereye döküp pişirin. Kaynadıktan sonra bir kase kadarını başka bir kaba ayırın. Kalan kısmına ise labne peyniri ve vanilya ekleyin. Ayırdığınız kısma istediğiniz miktarda kavun suyu ekleyip pasta kekini ıslatın. Kekin ilk katını bir servis tabağına koyup üstüne vanilya ve labne peynirli karışımın yarısını sürün. Kremanın üzerine diğer keki koyup, kalan kremayı da sürdükten sonra, önceden kestiğiniz küçük kavun parçalarını üzerine dizin. Afiyet olsun!

1406851200-38dcba644c4c8e8052d667316b8332ee

3. Kavunlu Turta

 

Malzemeler:

1 paket kek unu

2 yemek kaşığı yoğurt

2 büyük dilim kavun

2 yemek kaşığı şeker

250 gr margarin

1 yumurta sarısı

 

Yapılışı:

Margarini eritip ılıyıncaya kadar bekletin. Üzerine yoğurt, şeker ve unu ilave edip yoğurun ve hamur kıvamında bir karışım elde edin. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Yarısını turta kalıbına yayın, üzerine kavunları dilimleyerek ilave edin. Üzerini kalan hamurla kapatın. Yumurta sarısını çırpın ve turtanın üzerine sürün. Önceden 175 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. İsteğinize göre kavun sosu ile süsleyerek de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

 

1406851200-e7369a4613098131098ceb92112fca9a