Malzemeler:1 adet normal büyüklükte kavun
2. Kavunlu Pasta
Malzemeler:
1 paket pasta keki
1 kavun
1 yumurta sarısı
1 paket labne peyniri
3 bardak süt
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
Yapılışı:
Süt, yumurta sarısı, un ve sütü bir kapta karıştırın. Hazırladığınız karışımı tencereye döküp pişirin. Kaynadıktan sonra bir kase kadarını başka bir kaba ayırın. Kalan kısmına ise labne peyniri ve vanilya ekleyin. Ayırdığınız kısma istediğiniz miktarda kavun suyu ekleyip pasta kekini ıslatın. Kekin ilk katını bir servis tabağına koyup üstüne vanilya ve labne peynirli karışımın yarısını sürün. Kremanın üzerine diğer keki koyup, kalan kremayı da sürdükten sonra, önceden kestiğiniz küçük kavun parçalarını üzerine dizin. Afiyet olsun!
3. Kavunlu Turta
Malzemeler:
1 paket kek unu
2 yemek kaşığı yoğurt
2 büyük dilim kavun
2 yemek kaşığı şeker
250 gr margarin
1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Margarini eritip ılıyıncaya kadar bekletin. Üzerine yoğurt, şeker ve unu ilave edip yoğurun ve hamur kıvamında bir karışım elde edin. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Yarısını turta kalıbına yayın, üzerine kavunları dilimleyerek ilave edin. Üzerini kalan hamurla kapatın. Yumurta sarısını çırpın ve turtanın üzerine sürün. Önceden 175 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. İsteğinize göre kavun sosu ile süsleyerek de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!