Sağlıklı Atıştırmalık: Yer Elması Cipsi

Sonbaharın gözde sebzelerinden biri yer elması. Siz onun yamru yumru şekline aldanmayın, vitamin ve mineral deposu kendisi… Zeytinyağlı olarak pişirilmesinin yanı sıra fırınlanarak da pişirilen yer elmasından yer elması cipsi hazırladık. İnce ince dilimlenmiş olmasını püf noktası olarak verdik, sos seçimini size bıraktık.

Yer Elması Cipsi Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika

Malzemeler:

400 gram yer elması
3 yemek kaşığı un
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber

Kızartmak için:

1,5 su bardağı ayçiçek yağı

Püf noktası:

Bol suda yıkadığınız yer elmalarının kumlu kısımlarını fırça yardımıyla temizleyebilir, kabuklu olarak da dilimleyebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Kızartma işlemini yağlı kağıt üzerinde fırında ya da derin yağda fritözde yapabilirsiniz.

Servis önerisi:

Arzu ettiğiniz acılı ya da yoğurtlu soslar eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp kabuklarını dikkatli bir şekilde soyduğunuz yer elmalarını, oldukça ince bir şekilde dilimleyin.

Un, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve toz kırmızı biberi derin bir kapta harmanlayın.

Dilimlenmiş yer elmalarını kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Baharatlarla harmanladığınız un ilavesiyle karıştırıp fazla ununu alın.

Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırıp ince ince dilimlediğiniz yer elmalarını altın sarısı bir renk alana kadar kızartın.

Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde dinlendirdiğiniz yer elması cipslerini ılık olarak servis edin.