Kış Kapıda: Yer Elması Çorbası

Patates gibidir o. Toprak altında yetişen, hafif yamru yumru şekilli bir kış sebzesidir. Potasyum ve fosfor kaynağı, vitamin deposudur. Tadı enginar ve turbu çağrıştırır. Evet evet, doğru bildiniz. Yer elmasından bahsediyoruz. Taneli olarak hazırlayabileceğiniz yer elması çorbası, blenderdan geçirdikten sonra püre olarak da servis edilir.

Vitamin doluyuz bugün, şimdi soğuk hava düşünsün!

Yer Elması Çorbası Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

4 yemek kaşığı zeytinyağı
600 gram yer elması
2 tatlı kaşığı un
1 su bardağı süt
5 su bardağı su
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

Daha çabuk sürede pişmeleri için kabuklarını ince bir şekilde soyduğunuz yer elmalarını kısa sürede olsa kavurmayı unutmayın.

Pişirme önerisi:

Taze ve kuru farklı baharatlar ekleyerek çorbaya farklı bir aroma kazandırabilirsiniz.

Servis önerisi:

Toz kırmızı biberle yakılmış tereyağı ilavesiyle sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp üzerinde bulunan çamurları fırçaladığınız yer elmalarının kabuklarını soyun. İnce ince dilimleyin.

Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Doğranmış yer elmalarını ekleyip orta ateşte, hafif bir renk alana kadar kavurun.

Unu katıp kısık ateşte kavurma işlemini sürdürün. Unun kokusu çıktığında soğuk süt ve suyu ekleyerek bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırın.

Yavaş yavaş kıvam almaya ve kısık ateşte pişmeye devam eden çorbayı tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle tatlandırın.

Kıvam alan çorbayı, ocaktan alıp arzuya göre blenderdan geçirdikten sonra sıcak olarak servis edin.