Enerji Lazım Enerji: Yer Fıstıklı Kurabiye

Fırından çıktıktan sonra hafif bir renk alan yer fıstıkları, ağızda dağılan kurabiye hamuru ve mutfağı saran kokusu… Soğuk kış günlerinde bağışıklık sistemimizi güçlendirmek adına enerji lazım dedik ve soluğu yer fıstığının yanında aldık.

Kakao ilavesiyle hafif bir renk verdiğimiz kurabiye hamurunu arzu ettiğiniz kuru yemiş kırıklarıyla yoğurabilir ya da tarifini verdiğimiz yer fıstıklı kurabiyeyi hazırlayabilirsiniz.

Yer Fıstıklı Kurabiye Tarifi

20 adet

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

200 gram yer fıstığı
1 su bardağı esmer şeker
2 adet yumurta
100 gram tereyağı
1 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı krema
2,5 su bardağı un
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı vanilya
1/4 çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Fırından çıkardığınız sıcak kurabiyeleri mümkünse bir ızgara teli üzerinde soğuttuktan sonra servis edin.

Pişirme önerisi:

Kakao yerine granül kahve kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta ve esmer şekeri derin bir kaba alın.

Pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurmaya başlayın. Krema kıvamını alan karışıma kakao ve krema ekleyerek karıştırma işlemini sürdürün.

Elenmiş un, tuz, kabartma tozu, vanilya ve ayıklanmış yer fıstıklarının büyük bir kısmını ekledikten sonra toparlanana kadar yoğurun.

Hafif yapışkan bir kıvam alan kurabiye hamurunu streç filmle sarıp buzdolabında bekletin.

Küçük parçalara ayırdığınız hamura avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.

Üzerlerini yer fıstığı kırıklarına batırdığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, hafif bir renk alana kadar pişirdiğiniz kurabiyeleri ılık olarak servis edin.