Sağlık Bu Tabakta: Yeşil Mercimek Salatası

Suyuna ekmek banılası yeşil mercimek yemeğine nemin bizi bizden aldığı şu günlerde biraz mola verip tazelik kokan salatasını hazırlıyoruz. Önceden haşlanmış yeşil mercimekleri, halka şeklinde doğranmış kırmızı soğan, cherry domates, ıspanak yaprakları ve hali hazırda beklettiğimiz nar ekşili sosuyla bekletmeden servis ediyoruz.

Yeşil mercimek salatasının yapımı işte bu kadar kolay.

Yeşil Mercimek Salatası Tarifi

2 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet orta boy kırmızı soğan
4 adet cherry domates
¼ demet maydanoz
100 gram baby ıspanak yaprağı

Sosu için:

6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
½ çay kaşığı tuz
¼ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

Haşlayacağınız yeşil mercimeği bir gece önceden suda bekletip duru suda kısa bir süre, kısık ateşte haşlayın.

Salata sosunda taze sıkılmış limon suyu yerine portakal suyu kullanabilir, kullandığınız nar ekşisi miktarını arttırabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kabuğunu soyduğunuz kırmızı soğanı halka şeklinde doğrayın. Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin. Bol suda yıkayıp kuruladığınız maydanoz yapraklarını ayıklayın.

Körpe ıspanak yapraklarını bol suda yıkadıktan sonra salata kurutucusunda kurutun.

Haşlayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz yeşil mercimekleri derin bir salata kâsesine aktarın. Doğramış olduğunuz salata malzemelerini ve yeşillikleri ekleyin.

Salatanın sosu için; zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, nar ekşisi, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi küçük bir kâsede homojen bir karışım olana kadar çırpın.

Harmanladığınız salata malzemeleriyle karıştırdıktan sonra bekletmeden servis edin.