Yılbaşı Gecesi İçin 5 Farklı Tatlı Tarifi

Yılın son gününü, takvimlerden düşen son yaprağı uğurladığımız yılbaşı gecesi; büyük
çoğunluğumuz için özeldir. Bu özel gece için damaklara en uygun lezzetler seçilir sofralar
bu geceye yakışır şekilde donatılır.

Siz de yeni yıla tatlı bir başlangıç yapmak istiyorsanız yazımızın devamına buyurun. Bal
kabağı tatlısından vişneli tarta 5 farklı tatlı tarifi sizi bekliyor. İşte, detaylar…

1. Bal Kabağı Tatlısı

Yılbaşı sofrasının gelenekselleşmiş lezzetlerinden biridir kabak tatlısı. Üzerine gezdirilen
bolca tahin sosu, ceviz içiyle damakları şenlendirir. İşte, bal kabağı tatlısı tarifi:

● Kabakların kabukları ve yeşil kısımlarını iyice temizledikten sonra geniş tabanlı bir
tencereye dizin.

● Üzerine su ve şekeri ekledikten sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar
kapağı kapalı bir şekilde pişirin.

● Son olarak iri çekilmiş ceviz ve kaymakla sunumu yapın.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Balkabağı Tatlısı Tarifi

 

2. Vişneli Tart

Mademki acısıyla tatlısıyla bir yılı geride bırakıyoruz, bugüne en çok vişneli bir lezzet
yakışır! Vişnenin hafif ekşi ve tatlı lezzetiyle siz de yeni yılı en güzel şekilde
karşılayabilirsiniz. İşte, vişneli tart tarifi:

● Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın. Yumurta ekleyip
elinizle karıştırarak krema kıvamına getirin.

● Pudra şekeri ekleyip karıştırma işlemini sürdürün. Elenmiş un, kabartma tozu ve
vanilyayı ilave edin.

● Tüm malzemeyi toparlanıp özleşene kadar yoğurun. Kıvam alan hamuru streç filmle
sarıp buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.

● Vişneli sos için; çekirdeksiz vişneleri küçük bir sos kabına alın. Toz şeker ve buğday
nişastası ilavesiyle aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirin.

● Kıvam alan vişneli sosu ocaktan alıp soğuması için soğuk su dolu bir kapta bekletin.

● Tart kalıbını az miktarda tereyağıyla yağlayın. Buzdolabından çıkardığınız hamuru
iki eşit parçaya bölün.

● Yarısını yağlanmış tart kalıbına elinizle açın. Soğuttuğunuz vişneli sosu üzerine
yayın.

● Kalan hamuru küçük parçalara bölün. Elinizle bastırdığınız hamurlara kalıp
yardımıyla şekil verin.

● Tart hamuruna yaydığınız vişneli sosun üzerine şekilli hamurları dizin. Üzerlerine
çırpılmış yumurta sarısı sürün.

● Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 35-40 dakika kadar pişirdiğiniz tartı fırından
çıkartın. Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimler halinde servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Vişneli Tart Tarifi

Vişneli Tart

 

3. Kestaneli Pasta

Kış aylarının en sevilen lezzeti olan kestaneyle nefis bir yılbaşı pastası yapabilirsiniz! Yanına
güzel bir çay, yılları devirdiğiniz dostlarınızla daha da nefis hale gelecek kestaneli pasta
nasıl yapılır; buyurun tarifimize:

● Pandispanya için 4 yumurta, 4 kahve fincanı toz şekeri mikserde çırpın.

● Yumurta ve şeker çırpılınca yavaş yavaş un ve mısır nişastasını ekleyerek çırpmaya
devam edin.

● Kelepçeli bir fırın tepsisini yağlayın, harcı içine dökün.

● 170 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin ve dışarıda biraz soğutun.

● İç harç için; 2,5 kg kestaneyi çizik atarak kaynar suda şeker katarak 30-35 dakika
kadar haşlayın.

● Hafif soğuyunca dış kabuğunu ve zarını soyun.

● Tencereye soyulmuş kestaneleri koyun, üzerine 1-2 bardak su ekleyin.

● 2 su bardağı şeker de ekleyip, suyunu çekene kadar kaynatın.

● Suyunu çekince soğumaya bırakın, içine bezeleri iri iri kırın, karıştırın.

● Pasta için; varsa bombeli bir kap kullanın.

● Streç filmi uçları kenardan dışarı çıkacak şekilde kabınıza serin ve iyice tabanına
bastırın.

● Kenarlarından çok pay bırakmanız önemli, bu pastayı kalıptan çıkarırken işinizi çok
kolaylaştıracak.

● İç harcı içine dökün ve bir spatula ile iyice bastırarak harcın bombeli kalıbın şeklini
almasını sağlayın.

● Pandispanyayı kabın üzerine koyun, kenarlarında fazla kalan kısmı varsa bıçakla
kesin ve iyice bastırın.

● Düz bir tepsi üzerinde ters çevirin.

● Buzdolabına atın ve iyice soğutun.

● Ganaj hazırlamak için; Bir minik tencerenin dibine su koyun ve kaynatın.

● Su kaynayınca ateşin altını kısın ve tencerenin üzerine tabanı tenceredeki suya
deymeyen bir kap koyun.

● Kabın içine çikolata, krema, tereyağ ve tuzu koyup alttaki suyun buhar ısısı ile
benmari usulü pişirin.

● Akışkan ve parlak bir kıvama gelince ganajınız hazırdır.

● Dolaptan çıkarttığınız kubbenin üzerine ganajınızı muntazam bir şekilde dökün, her
yerine yedirin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kestaneli Pasta

 

 

4. Labneli Çilekli Cheesecake

Siz de bizim gibi yılbaşı heyecanına en çok da çilekli lezzetlerin yakışacağına inanıyorsanız
bu tarif sizin için gelsin! İşte, kırmızısıyla kremasıyla yılbaşı keyfini katlayacak cheesecake
tarifi:

● Tereyağını benmari usulü eritin.

● Yulaflı bisküvileri bir kenarda ufalayın.

● Bisküvileri tereyağı ve vanilya ekleyip yoğurun.

● Kelepçeli bir kalıbın dibine bu karışımı yayın.

● Bir kaşık ile sıkıca bastırın.

● Kremasını hazırlarken buzdolabında soğumaya bırakın.

● Labne peynirini, toz şekeri, yumurtaları ve limon rendesini bir kaseye koyup
mikserle güzelce çırpın.

● Bu karışımı buzdolabında beklettğiniz bisküvi hamurunun üzerine dökün.

● Kalıbı genişçe ve derin başka bir tepsiye koyup yarıya kadar sıcak su ilave edin.

● Bu şekilde önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında yaklaşık 45 dakika kadar
pişirin.(Benmari usulü)

● Piştikten sonra bıçakla kenarlarından geçerek kalıptan ayırın ve 30 dakika dışarıda
soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat soğutun.

● Üzerine dilimlenmiş çilek koyarak servis yapın.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Labneli Çilekli Cheesecake Tarifi

5. Ispanaklı Pasta

Vitamin dolu ıspanaklar, bu kez en farklı halleriyle size yılbaşı sürprizi yapmaya
hazırlanıyor! Pastanızı ve yılbaşı gecenize renk kayıp yeni yıla mutlu girmenize yardımcı
oluyor. İşte, ıspanaklı pasta tarifi:

● Ispanakları 1 çb su içerisinde haşlayın ve blenderdan geçirip püre haline getirin.

● Başka bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri iyice çırpın ardından tüm malzemeleri
ve ıspanakları ilave edip karıştırın.

● Fırın kabını yağlayın ve ardından hazırladığınız kek karışımını içerisine ilave edip
önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dk kadar pişirin.

● Krem şantiyi üzerinde yazan tarife göre hazırlayın kek soğuduktan sonra kekin
üzerini krem şanti ile kaplayın ve üzerine toz Antep fıstığını serpip servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Ispanaklı Pasta Tarifi

 

 

Yılbaşı için alışverişlerinizi Migros Sanal Market’ten yapmak için hemen tıklayın!