Yılbaşı Sofranıza Yapabileceğiniz 5 Hafif Tatlı

Özenle kurulan yılbaşı sofraları, sonrasında pişmanlık yaratmasın diye menüyü
mümkün olduğunca hafif tutmak önemli. Peki, nasıl?
Yazımızın devamında ne tatlıdan mahrum kalın ne de kilo alın diye tatlı
ihtiyacınızı giderecek ve birbirinden hafif tarifleri sizin için sıraladık. Buyurun,
detaylara…

1. Kayısı Dolması

Her şeyden dolma yapabilen hünerli eller, bu kez kuru kayısılar için çalışsın!
Hem sunumu hem de hafif lezzetiyle fark yaratacak kayısı dolmaları yılbaşı
sofranıza çok yakışacak! İşte, kayısı dolması tarifi:

● İlk olarak bir tencerenin içerisine su, şeker ve kuru kayısıları ekleyip
kayısılar yumuşayana kadar kaynatın.

● Kayısılar yumuşayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ardından
kaymağı bir sıkma torbasına alıp soğuyan kayısıların içine sıkın.

● Tüm malzemeler bitene dek aynı işlemi uygulayın.

● Daha sonra bitter çikolatayı benmari usulü eritip hazırladığınız kayısı
dolmalarını önce eritilmiş çikolataya ardından toz Antep fıstığına batırıp
buzdolabında 15-20 dk dinlendirip servis edebilirsiniz.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kayısı Dolması Nasıl Yapılır?

2. Mandalinalı Çikolata

Narenciye grubu ve çikolatanın mükemmel uyumunu sevmeyeniniz yoktur. O
halde iş başına! Bu yılbaşı sofrasına şipşak hazırlayabileceğiniz, lezzeti bol,
kalorisi az bir tarif var sırada. İşte, mandalinalı çikolata tarifi:

● İlk olarak bir tencereye suyu ekleyip çikolatalı benmari usulü eritin.

● Ardından 2 adet mandalinayı dilimler haline getirin.

● Mandalinalara ufak tahta şişlerden geçirip eritilmiş çikolataya bulayın.
Tüm mandalinalar bitene dek aynı işlemi uygulayın.

● Hazırladığınız mandalinaları yağlı kâğıt serili bir tabağa yerleştirip
buzdolabında 30 dk kadar bekleyip servis edebilirsiniz.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Mandalinalı Çikolata

3. Tarçınlı Muzlu Sote

Pişmeyen, doğal bir tatlıymışçasına mutlu eden muzlar; bu kez bir diğer doğal
şifa kaynağı tarçınlı buluşuyor. Ortaya kan şekeri dostu, damak sevindirici bir
lezzet çıkarıyor. Siz de bu tarifi yılbaşı sofrası için hazırlayabilir, pişman
olmadığınız bir tatlı keyfi yaşayabilirsiniz. İşte, tarçınlı muzlu sote tarifi:

● Muzların kabuklarını soyup kalın bir şekilde dilimleyin. Bir tavaya
tereyağını ekleyin.

● Muzları ve şekeri de ekleyip soteleyin. Hafif renk değiştirince tarçını ve
ceviz içini ilave edip servis edebilirsiniz.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Tarçınlı Muzlu Sote

4. Fırında Greyfurt Tatlısı

Hafifliğin yolu sizin için de fırından geçiyorsa bu tarifi çok sevebilirsiniz! Yeni
yılı, evinizi buluşturduğunuz greyfurt ve tarçının büyüleyici kokusuyla
karşılamak isterseniz işte, fırında greyfurt tatlısı tarifi:

● Greyfurtları ortadan ikiye bölün, tepsiye dizin üzerine şeker ve tarçını
ilave ederek 200 derecelik fırında 20 dk kadar pişirin.

● Fırından çıkardıktan sonra hafif soğutun üzerine dondurma ve file Antep
ile servis edebilirsiniz.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Fırında Greyfurt Tatlısı Tarifi

5. Ananas Flambe

Tropikal meyveler arasında en sevilenlerden olan ananas, nefis bir tatlıya
dönüşüp yeni yılınızı güzelleştirmeye geliyor. Siz de ananasın en farklı haliyle
yeni yıla “Merhaba” demek isterseniz buyurun ananas flambe tarifi:

● Ananasları dilimleyin.

● Tereyağı ile şekeri tavada eritin.

● Portakal suyunu ilave edip ısınana kadar pişirin.

● Ananas dilimlerinden tavanın aldığı kadarını ilave edip her iki taraflarını
1-2 dakika pişirin.

● Dilimler esmerleşince tavadan alın. Üzerine kavrulmuş toz badem ile
servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Ananas Flambe Tarifi

 

Yılbaşı siparişlerinizi Migros Sanal Market’ten oluşturmak için hemen tıklayın!