Dürüm de Olur: Yoğurt Soslu Köfte

Akşam yemeği olarak da servis edilebilen ara öğün niyetine atıştırmalık olarak da tüketebileceğiniz yoğurt soslu köfte tarifinde olmazsa olmazımız 30 Mart-12 Nisan tarihli Migroskop‘ta kaliteyi iyi fiyata bulabileceğiniz Migros yoğurt. Arzuya göre süzme yoğurt ya da suyu süzülmüş yoğurt, mayonez ve sarımsakla hazırlanan yoğurt sos, köfte tarifine farklı bir tat katacak.

Zamandan tasarruf edip ev yapımı köfte hazırlamak istemeyenler bu Migroskop döneminde aynısının 2.sini %50 indirimli olarak satın alabilecekleri Uzman Kasap köfteleri de kullanabilirler.

Soluğu mutfakta alıyoruz!

Yoğurt Soslu Köfte

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

4 adet lavaş
1 adet orta boy domates
1 adet küçük boy kırmızı soğan
1 paket karışık yeşillik

Köfte harcı için:

500 gram orta yağlı kıyma
1 adet küçük boy kuru soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
4 dal maydanoz
1/2 tatlı kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon

Yoğurt sos için:

1 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
1/2 tatlı kaşığı sumak
1/4 çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Arzuya göre şekil verdiğiniz köfteleri yanmaz/yapışmaz tabanlı tavada ters yüz ederek kızartın.

Nasıl Yapılır?

Köfte harcı için; kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Kırmızı soğanı ince piyazlık, domatesi yarım ay şeklinde doğrayın.

Derin bir kaseye aldığınız orta yağlı kıymaya; rendelenmiş kuru soğan, galeta unu, yumurta, doğranmış maydanoz, pul biber, tuz, karabiber ve kimyon ekleyin.

Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurup buzdolabında 30 dakika kadar bekletin. Dört eşit parçaya ayırdığınız köfte harcına şekil verip önceden ısıtılmış yanmaz/yapışmaz tabanlı tavada pişirin.

Yoğurt sos için; sarımsağı rendeleyin. Süzme yoğurt, mayonez, rendelenmiş sarımsak, sumak ve tuz ilavesiyle çırpın.

Mutfak tezgahına açtığınız lavaşlar üzerine önceden yıkayıp kuruladığınız taze yeşillik, piyazlık kırmızı soğan ve domates dilimlerine yer verin. Kızarttığınız köfteleri yerleştirin. Hazırladığınız yoğurt sosu ekleyip sardıktan sonra ılık olarak servis edin.