Yoğurtlu Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Balkan mutfak kültüründen gelen yoğurtlu biber turşusu, farklı ve yaratıcı bir lezzet. Kolay tarifiyle yemeklerinize lezzet katacak!

biber-tursusu

Hazırlama süresi: 30 dakika

Porsiyon sayısı:  8-10

Malzemeler

• ½ kilo lor
• 1 kilo süzme yoğurt
• 1.5 kilo sarı turşuluk biber
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı

• Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini şeklini bozmadan temizleyin.
• Yıkayın ters çevirerek sularını süzün.
• Lor ve yoğurdu tuz ekleyerek karıştırın.
• Biberlerin içini bu karışımla dolma yapar gibi doldurun.
• Cam kavanoza koyun. Kalan iç harcını da üstüne ilave edin.
• Zeytinyağını da döktükten sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
• 10 gün buzdolabında beklettikten sonra yemeğe hazır.
• Afiyetler olsun.

Pişirme Önerisi:

İzvarı dilerseniz lor yerine kaymak ile de yapabilirsiniz. Kavanozun dışında bakınca yoğurt kesik kesik görünüyorsa yemeğe hazır hale geldiğini anlayabilirsiniz.