Yoğurtlu Börülce

Sıcak yaz günlerini serinleten, lezzetli, sağlıklı ve çok pratik bir tarifimiz var! Deneyip beğenmeniz ve tarif listelerinize almanız dileğiyle.

borulce

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Porsiyon sayısı: 2-4

Malzemeler

-500 gram taze börülce
-1 adet kuru soğan
-1 adet kırmızı biber
-2 diş sarımsak
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

-1 su bardağı yoğurt
-2 diş sarımsak
-1 çay kaşığı tuz

Yapılışı

1. Börülcelerin uç kısımlarını bıçakla kesip temizleyin ve 3 cm boyutunda parçalara ayırın.
2. Kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşladıktan sonra hemen soğuk su içine alın.
3. Yayvan bir tavaya sıvı yağı koyup doğranmış soğan, kapya biber ve sarmısakları soteleyin.
4. Soğuk sudan alıp suyu süzülen börülceleri ilave edip 2-3 dakika kavurun.
5. Servis tabağına alıp soğumasını bekleyin.
6. Sarmısakları ezip yoğurtla buluşturun. En son börülcelerin üzerine döküp servis yapın.

Pişirme Önerisi:

Börülcelerin renginin canlı kalması için mutlaka kaynar sudan aldıktan sonra soğuk ve buzlu suda bekletin.