Yufka Kullanarak Yapabileceğiniz 5 Tarif

“Yufka” denince aklınıza sadece börek çeşitleri geliyorsa böyle buyurun ve
algılarınızı yıkmaya hazır olun! Yufka kullanarak yapabileceğiniz birbirinden
özel tarifi sizin için sıraladık. Yufka sepetinde salatadan nefis mi nefis beyti
kebabına tarifler için buyurun detaylara…

1. Yufka Mantısı

Mantı sevenleri böyle alalım! Listemize zahmeti eksik, lezzeti bol bir tarifle
başlıyoruz. Bu tarifte ne hamur yoğurma ne de açma var; bu tarifte bolca
sarımsaklı yoğurt ve bolca kıyma var! İşte; pratik lezzet sevenlere iyi gelecek
tarifimiz:

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Yufka Mantısı

2. Beyti Kebabı

En taze yufkaları, en yöresel lezzetlerden biri için kullanmaya ne dersiniz?
Adana ve Urfa’da sıklıkla yapılıp, çok sevilen beyti kebabı, bu kez sizin
sofranıza konuk olsun; ev halkını heyecana boyasın! İşte, bolca domates sosu
ve çıtır yufkasıyla tadına doyum olmayacak beyti kebabı tarifi:

● İlk olarak soğan sarımsak ve yumurta mutfak robotundan geçirilir.
Ardından bir karıştırma kabına kıyma, galeta unu ve baharatlar eklenip,
karıştırıldıktan sonra yoğurulur.

● Köftelere şekil verilip fırın tepsisine alınır ve 200 derecelik fırında 15
dakika ön pişirme işlemi uygulanır.

● Daha sonra 1 adet yufka ikiye kesilir ve içerisine eritilmiş tereyağı
sürülüp köfteler yufka içerisine yerleştirilir ve rulo halinde katlanır.

● Katlandıktan sonra verev kesilerek yağlı kâğıt sürülmüş fırın tepsisine
konulur ve üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180
derecelik fırında 20 dakika yufkaların üzeri kızarana kadar pişirilir.

● Üzeri için bir sos tenceresi içerinde tereyağı eritilir ve domates rendesi
ilave edilir. Kaynamaya başlayan sos üzerine baharatlar eklenip bir taşım
daha kaynatılır ve ocaktan alınır.

● Fırından çıkan beytiyi tabağa alıp hazırladığınız sosu üzerine dökün ve
yanında yoğurt ile servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Beyti Kebabı Tarifi

3. Tahin Helvalı Yufka

Tahin helvasını seviyorsanız bu tarife de bayılacaksınız, demektir! Çıtır çıtır
yufka arasında erimiş, sıcacık tahin helvasıyla tatlı isteğinizi en nefis şekilde
giderebilirsiniz. Tahin helvalı yufkayı balık sofralarına güzel bir kapanış lezzeti
olarak tercih edebilir, çay yanında keyifle tüketebilirsiniz. İşte, tahin helvalı
yufka tarifi:

● Yufkaları 3-4 parmak eninde uzun uzun kesin.

● Helvayı ezip 1 yemek kaşığı kadar yufkanın ucuna koyarak üçgen
şeklinde sarın.

● Sıvı yağda kızarttıktan sonra üzerine pudra şekeri ekleyip sıcak sıcak
servis yapın.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Tahin Helvalı Yufka Tarifi

4. Çıtır Yufkalı Muhammara

Halep’in başta kahvaltı olmak üzere günün farklı öğünlerinde de yer verdiği
lezzetlerden biridir muhammara. Bol baharatı ve ceviziyle çokça sevilir. Kimi
zaman yemeklerin yanında eşlikçi olarak kimi zaman da kızarmış ekmek
üzerinde tüketilir. Bu kez ise çıtır yufka ile buluşuyor! Nasıl mı? İşte, çıtır
yufkalı muhammara tarifi:

●  Mutfak tezgâhı üzerine açtığınız yufkayı ortadan ikiye katlayıp bir bardak
yardımıyla yuvarlak parçalar çıkartın.

●  Muffin kalıplarını zeytinyağıyla yağlayıp iki kat halinde kestiğiniz
yufkaları üst üste dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika
kadar pişirin.

●  İnce çekilmiş ceviz içi, rendelenmiş sarımsak, biber salçası, domates
salçası, bayatlamış ekmek içi, kekik, kimyon, karabiber ve tuz ilavesiyle
karıştırın.

●  Koyu bir kıvam alan muhammarayı fırından çıkardığınız çıtır yufka
kaseleri içerisinde bekletmeden servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Çıtır Yufkalı Muhammara Tarifi

5. Çıtır Yufka Sepetinde Salata Tarifi

Özel sofranıza farklı bir sunum arıyorsanız keyfinizi katlayacak, gözlerinize ve
midenize bayram ettirecek bir tarif var sırada! Çıtır yufka sepetinde salatayla
sofranızı sıra dışılıktan kurtarabilir, salataya karşı yeni bir bakış açısı
kazanabilirsiniz. İşte, tarifimiz:

●  Yufkaları yuvarlak bir tabak yardımıyla her porsiyona 2 yuvarlak yufka
olacak şekilde kesin.

●  Yuvarlak yufkaların her tarafına zeytinyağını yedirin iki yufkayı üst üste
koyun.

●  Muffin kalıplarına yufkaları yerleştirin ve 180 derece fırında 10 dakika
sertleşip hafif kızarana kadar pişirin.

●  Üzerine küçük küçük doğradığınız salata malzemelerini ekleyip, etin
yanında servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Çıtır Yufka Sepetinde Salata Tarifi

 

Yufka siparişlerinizi Migros Sanal Market’ten oluşturmak için hemen tıklayın!