Yulaf Kepekli Omlet Tarifi

Yulaf, daha öncelerde pek tercih edilmiyorken günümüzde gittikçe önem kazanan sağlıklı beslenme çabası ile birlikte yıldızı parlayan tahıllardan biri oldu. Artık yulafla yapılan tatlı ya da tuzlu birçok tarif bulunuyor. Hem kalorisi düşük hem de oldukça besleyici olan yulaflı tariflerle hâlâ tanışmadıysanız bir an önce tanışsanız iyi edersiniz. Mesela hemen yarın sabah yulaf kepekli omlet tarifi ile güne başlamaya ne dersiniz? O halde malzemeleri edinmek için önce Migros’a sonra mutfağa! İşte leziz yulaf kepekli omletin tarifi!

yulaf-kepekli-omlet

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı Doğalsan Yulaf Kepeği
  • 2 yemek kaşığı lor peyniri
  • 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı:

  • Seçtiğiniz derin bir kabın içerisine tüm malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın ve yulaf kepeğinin kabarması için 10 dakika kadar bekletin.
  • Teflon ya da granit tavaya bir miktar yağ ekleyip ısıtın.
  • Beklettiğiniz karışımı tavaya dökün ve orta ateşte pişirmeye bırakın.
  • Ardından spatula yardımı ile omletin pişen tarafını çevirip diğer tarafın da pişmesini sağlayın.
  • Pişirdikten sonra soğutmadan tüketmeye başlayabilirsiniz.

Servis Önerisi:

Yanına da bir fincan Doğadan Form’un kiraz saplı çayından hazırlayarak lezzeti tamamlayabilir, metabolizma hızlandıran ideal bir diyet menüsü hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.