Sağlık Elçisi: Yulaflı, Kuru Meyveli Kurabiye

Sağlık dostu kurabiyeler onlar. Kepekli undan nasibini almış, yulaf ezmesiyle toparlanan, üzüm pekmezi ve kuru meyvelerle tatlanan sevimli atıştırmalıklar… Yulaflı, kuru meyveli kurabiye tarifimiz size iyi gelecek.

Çay ve kahve dostu, düşük kalorili kurabiye tarifimiz ağzınızı tatlandıracak.

Kuru Meyveli Yulaflı Kurabiye Tarifi

20 adet

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

3/4 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi
100 gram badem
100 gram kuru üzüm
8 adet kuru kayısı
3/4 su bardağı yulaf ezmesi
3/4 su bardağı kepekli un
100 ml. zeytinyağı
3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
3 yemek kaşığı su
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı vanilya

Püf noktası:

Yağlı kağıt üzerinde aralıklı olarak pişireceğiniz kurabiyeleri mümkünse bir ızgara teli üzerinde soğutun. Kapaklı, cam bir kavanozda muhafaza edin.

Üzüm pekmezi yerine az miktarda esmer şeker kullanabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Kuru üzüm ve kuru kayısı yerine arzu ettiğiniz kuru meyveleri kurabiye yapımında kullanabilir, badem içi yerine ceviz ya da fındık kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Sap kısımlarını ayıkladığınız kuru üzümleri kısa bir süre ılık suda bekletin. Kuru kayısıları küçük küpler halinde doğrayın.

Rendelenmiş Hindistan cevizi, suda bekletip fazla suyunu süzdürdüğünüz kuru üzüm, doğranmış kuru kayısı ve file bademleri geniş bir kaseye alın.

Azar azar eklediğiniz un, kabartma tozu, vanilya, yulaf ezmesi, zeytinyağı, su, üzüm pekmezi, tarçın ilavesiyle karıştırın.

Toparlanan kurabiye hamuruna dondurma kaşığıyla şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 20 dakika hafif bir renk alana kadar pişirin. Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra ılık olarak servis edin.