Kahvaltının Yıldızı: Yumurta Dolması

Özenle hazırlanmış kahvaltı sofralarının öne çıkan yıldızı olabilir kendisi. Haşlanmış katı yumurtalar uzunlamasına kesilir. Yumurta sarıları; krema, süzme yoğurt, hardal ve baharatlar ilavesiyle karıştırın. Çukur kısımlarını hazırladığınız harçla doldurduğunuz haşlanmış yumurta beyazı çanaklarını bekletmeden servis edin.

Mini mini yumurta dolmalarımız hazır, afiyet olsun.

Yumurta Dolması Tarifi

12 adet

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:

6 adet haşlanmış yumurta
2 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı hardal
½ çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

Önceden oda ısısında beklettiğiniz yumurtaları katı bir kıvam alana kadar haşlamaya özen gösterin.

Baharatlar ve diğer malzemelerle karıştırdığınız yumurta sarılarını pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre ince kıyılmış maydanoz yaprakları ve taze baharatlar ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Derin bir sos tenceresine aldığınız yumurtaların üzerini geçecek kadar su ekleyin. Çok az miktarda eklediğiniz tuz ilavesiyle orta ateşte, katı bir kıvam alana kadar haşlayın.

Pişirme işlemi sonrası gerekli kıvamı alan yumurtaları soğuk sudan geçirip kabuklarını soyun.

Ortadan ikiye kesip yumurta sarılarını dikkatli bir şekilde çıkartın.

Küçük bir karıştırma kabına aldığınız yumurta sarılarını; krema, hardal, süzme yoğurt, zeytinyağı, toz kırmızıbiber ve tuz ilavesiyle karıştırın.

Orta kısımları boşluk kalan yumurta beyazlarını geniş bir servis tabağına yerleştirin. Yumurta sarılı karışımı, yıldız uç takılı krema poşetine alın.

Yumurta beyazlarının iç kısımlarını hazırladığınız karışımla dikkatli bir şekilde doldurup taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle bekletmeden servis edin.