Yumurta ile Lezzetlenen 4 Tarif

Her yemeğe yakışan protein dolu yumurta ile her öğüne yakışan pratik, doyurucu ve leziz; yemekler hazırlamaya ne dersiniz? Cevabınız evet ise leziz tarifler için satırlarımızın devamına buyurun.

1. Yumurta Benyesi Tarifi

Yapımı kolay, tadımı nefis yumurta benyesi!

yumurta-benyesi

Malzemeler:

  • 4 Yumurta
  • 1 su bardağı kadar beyaz un
  • 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağı
  • ½ su bardağı kadar soda
  • 1 yumurtanın beyazı
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Bir miktar sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı:

  • Yumurtaları katı bir kıvam alana kadar haşlayın.
  • Haşlanan yumurtaların kabuklarını soyun ve halka şeklinde dilimleyin.
  • Dilimlerin üzerine tuz ve karabiber serpin.
  • Diğer yandan geniş ve derin bir kase seçip içerisine un, zeytinyağı ve sodayı ekleyin.
  • Tüm malzemeyi güzelce karıştırın.
  • 1 yumurta akını köpük haline gelene kadar çırpın.
  • Köpük haline gelen yumurta akını hazırlamış olduğunuz sodalı karışıma ekleyin.
  • Yumurta dilimlerini bu karışıma batırıp kızgın yağda kızartın.
  • Pişen yumurtaları servis tabağına alın, üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyip soğutmadan servis edin. Afiyet olsun.

 2. Yumurta Kroketi Tarifi

Konduğu her tarife lezzet katan kaşar peyniri, tereyağı gibi malzemelerin süslediği kroket nasıl kötü olabilir ki? Bir de dereotu kokusu sarmalarsa? Hadi geç kalmayın.

yumurta

Malzemeler:

  • 8 yumurta
  • 1 çorba kaşığı kadar tereyağı
  • 7 çorba kaşığı kadar un
  • 2 çorba kaşığı kadar rendelenmiş kaşar
  • 1 su bardağı kadar süt
  • 2-3 çorba kaşığı kadar galeta unu
  • Kızartmak için bir miktar sıvı yağ
  • Birkaç dal dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Hazırlanışı:

  • 6 adet yumurtayı katı bir kıvam alana kadar haşlayın.
  • Haşlanmış yumurtaların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
  • Uygun büyüklükte tencere seçin ve içerisinde tereyağını eritin.
  • Eriyen tereyağına dört kaşık unu ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Daha sonra sütü azar azar ilave ederek karıştırın. Koyu bir kıvam alana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin.
  • Daha sonra ateşi söndürün ve tuz, karabiber, kaşar peyniri, 1 yumurtanın sarısı ve küp şeklinde doğramış olduğunuz yumurtaları ekleyip güzelce karıştırın.
  • Bir miktar su ile ıslatılmış bir tabağa alın ve soğumaya bırakın.
  • Diğer yandan kalan yumurtanın akını bir kâse içerisinde iyice çırpın.
  • Ellerinizi bir miktar unlayın ve karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp kroket şekli verin.
  • Şekillendirdiğiniz karışımı sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayın.
  • Kızgın yağda kızartın ve servis tabağına alın.
  • Üzerini dereotu ve pul biberle süsleyip soğutmadan servis edin, afiyet olsun.3. Urfa Usulü Yumurtalı Köfte Tarifi

Urfa’nın etrafı köfteli tarifler aman aman! Yumurta ve köftenin müthiş dostluğu bu tarifte!

yumurtali-kofte

Malzemeler:

  • Kişi başına bir çay bardağı kadar köftelik beyaz bulgur
  • 1 yemek kaşığı kadar domates salçası
  • 1 adet büyük boy soğan
  • Taze yeşil soğan
  • Bir kâse ıslatılmış Urfa isotu
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • 2 adet orta büyüklükte domates
  • Tuz
  • Şeker
  • 3 adet yumurta

Hazırlanışı:

  • Geniş bir tepsi seçin ve maydanoz hariç tüm malzemeleri içerisine ekleyip güzelce yoğurun.
  • Diğer yandan tava içerisinde yağı iyice kızdırın.
  • Hazırladığınız köfte hamuruna ince kıyılmış maydanozları ekleyin ve iyice karıştırmak için tekrar yoğurun.
  • Yumurtaları kızgın yağda kabartana kadar pişirin.
  • Daha sonra yağı köfteye dökün ve yoğurun. Üzerine yumurtaları dizin.
  • Soğutmadan servis edin, afiyet olsun.4. Çılbır Tarifi

Sırada bir anneanne tarifi var. O kadar eski, o kadar yöresel, o kadar leziz!

cilbir

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 kâse yoğurt
  • Tuz

Üzeri İçin:

  • 1 çay kaşığı kadar pul biber
  • 1 çay kaşığı kadar nane
  • Sıvı yağ ya da tereyağı

Hazırlanışı:

  • Uygun büyüklükte bir tencere seçin ve içerisini su ile doldurun.
  • Kaynayan suyun içerisine yumurtaları kırın ve 10 dakika kadar pişirmeye bırakın.
  • Pişen yumurtaları servis tabağına alın ve üzerine tuz, yoğurt ekleyin.
  • Sıvı yağ ya da tereyağını cezvede kızdırın ve içerisine pul biber, nane serpin.
  • Son olarak yağ, nane ve pul biber karışımını servis tabağına aldığınız yumurtaların üzerine gezdirin.
  • Çılbır hazır, soğutmadan tüketin. Afiyet olsun.