Soğan, biber ve baharatlarla tatlanan yürek sote tarifimiz, ete alternatif olacak nitelikte, üstelik çok da besleyici.

yurek-sote

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Porsiyon sayısı:2-4

Malzemeler

  • ½ kilo dana yüreği
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 adet kapya biberi
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet kuru soğan
  • ½ yemek kaşığı domates salçası
  • ½ yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı

  1. Dana yüreği kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  2. Sıcak suyun içine atıp bir taşım kaynatın.
  3. Suyunu süzüp kurulayın sıvı yağın yarısını kullanarak soteleyin.
  4. Salçaları 2 yemek kaşığı su ile açın ve ilave edin.
  5. Yüreği salça ile beraber 4-5 dakika karıştırarak pişirdikten sonra ocaktan alın.
  6. Soğan ve biberleri jülyen şeklinde doğrayın.
  7. Başka bir tavada kalan yağın ilavesi ile karamelize olacak şekilde kavurun.
  8. Daha evvel pişirdiğiniz yürekleri ilave edin.
  9. Baharatlarla tatlandırın ve 5 dakika kadar harmanlayarak pişirin.
  10. Servis esnasında ektra pul biber ve dilerseniz maydanozla ilave edin.

Servis Önerisi:

Yürek soteyi soğuk olarakta servis edebilirsiniz.