Zahter Salatası Nasıl Yapılır?

Sofralarınızda mis gibi bahar kokusunu hissetmek ister misiniz.  Doğanın bir armağanı olan ve Antakya yöresine ait bu zahter salatasını mutlaka yapmalısınız.

zahter-salatasi

Hazırlama süresi: 15 dakika

Porsiyon sayısı: 4

Malzemeler

-1 demet taze zahter 

-1 su bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin.

-6 dal taze yeşil soğan

-2 dal taze sarımsak

-1 adet kapya biber

-1 kahve fincanı zeytinyağı

-1 çay kaşığı tuz

-1 yemek kaşığı nar ekşisi

Yapılışı

1. Yıkanmış kurumuş kekikleri ellerinizle küçük parçalar şeklinde kopartın.

2. Kapya biber, zeytin, soğan ve sarımsağı incecik doğrayın.

3. Doğranmış tüm malzemeyi bir kaba alın.

4. Küçük bir kapta zeytinyağı, tuz ve nar ekşisini karıştırıp malzemelerin üzerine dökün.

5. İyice harmanladıktan sonra servis kabına alın.

Pişirme Önerisi:

Kekiklerin yapraklarının yapışmaması için yıkadıktan sonra mutlaka kurutulması gerekir.